Apartamentele ANL, tot mai ieftine

Data publicării:
case

Preţul acestor locuinte construite de stat este stabilit pe baza unui coeficient de înlocuire, care acum are o valoare de circa 380 de euro pe metrul pătrat.

În Bucureşti, vânzarea se făcea în funcţie de respectivul coeficient, dar cu unele multiplicări astfel că acea referinţă era ridicată şi cu până la 40%.

Practic un apartament de 50 de metri pătraţi ar costa undeva sub 27.000 de euro. Oricum ca preţ este undeva la cel puţin 60% din cel al unor apartamente de pe piaţa liberă, în funcţie de locaţie şi multe cartiere ANL sunt ridicate spre periferie. Desigur sunt şi excepţii, mai ales în oraşele mici.

Cu modificarea legii din parlament, preţul de vânzare pentru cele din bucureşti se va face la maximum 1% din coeficientul de înlocuire. Deci la 380 de euro pe metrul pătrat. Aceasta este valoarea sa acum. Ea mai poate fi modificată de guvern. Anul trecut, de pildă a crescut cu 55 de euro.

La valoarea acea maximă a coeficienului, apartamentul ANL luat ca exemplu ar scădea sub 20.000 de euro, deci cu aproape un sfert. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri