Aplicația care îi scapă pe bucureșteni de coșmarul locului de parcare

Data actualizării: Data publicării:
parcare loc de parcare masini

Găsirea unui loc de parcare nu va mai fi o corvoadă pentru şoferii bucureşteni, promit dezvoltatorii unei aplicaţii. Softul găseşte un loc de parcare în zona care îl interesează pe şofer. Aplicaţia este gratuită şi deocamdată acoperă doar Capitala.

Mii de şoferi îi vor mulţumi lui Tudor, un dezvoltator de aplicaţii online. Problema traficului din Bucureşti şi mai ales cea a locurilor de parcare l-au convins inventeze Proiectul „Parchează Online”.

Tudor Bohâlţeanu, fondatorul aplicaţiei: Funcționează exact ca un GPS. A fost concepută astfel încât din doi pași să poți intra deja și să ți selectezi parcarea solicitată. Este interesul nostru să facem ceva pentru noi, mai puțin să mai așteptăm de la alții care ar fi trebuit până acum să facă lucruri.

Aplicaţia este prietenoasă cu utilizatorii şi are nevoie doar să ştie unde ai vrea să te opreşti.

Tudor Bohâlţeanu, fondatorul aplicaţiei: Dăm Piața Victoriei, dăm căutare și ne identifică toate parcările din Piața Victoriei pe o rază de 500 m. Tot ce e cu P și pinuri roșii sunt parcări. Și mi-o aleg pe care vreau eu. Și ne arată traseul de unde suntem noi în acest moment, din punctul A ne duce în punctul care ne interesează pe noi.

Alex Mihei, jurnalist Digi24: Suntem în acest moment în zona de nord a Capitalei, vom folosi această aplicație pentru a găsi un loc de parcare în centru Bucureștiului. Să vedem cât facem până acolo, și, bineînțeles, dacă vom reuși să mai găsim un loc de parcare.

În zona aleasă de noi erau disponibile doar 9 locuri de parcare, iar până la destinaţie - 10 kilometri. Pe lângă locurile de parcare, aplicaţia arată şi alte puncte de interes pentru şoferi: vulcanizări, spălătorii sau chiar staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Alex Mihei, jurnalist Digi24: Am ajuns în centru. Am avut norocul să găsim un loc liber în parcarea indicată de aplicație, deși am parcurs un drum de mai bine de 40 de minute.

Fondatorii „Parchează Online” promit ca în viitorul apropiat aplicaţia va acoperi şi alte mari oraşe din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri