Autobuze ajunse în stații o dată pe oră în Tulcea, după incendiul de la începutul lunii

Data publicării:
autobuze

Călătorii îngheaţă în staţii, autobuzele, în garaj. Regia de transport de la Tulcea care a pierdut aproape jumătate din parcul auto într-un incendiu de proporţii, a primit de la alte primării vehicule, dar nu le poate folosi. Legea spune că au dreptul să circule doar dacă sunt proprietatea societăţii.

 

Acesta este unul dintre puţinele autobuze pe care incendiul de acum două săptămâni le-a lăsat întregi. Pentru că nu sunt destule, pe unele trasee ajung în staţii o dată pe oră.

Iată ce spun localnicii:

Am înghețat lemn aici.”

„Aveam două pe traseu, acum avem unul. Nici ăla nu vine”

„Am stat o oră și ceva, nu a venit și am plecat pe jos.”

Tocmai ca să evite asemenea chin, regia de transport în comun de la Tulcea a aranjat să primească autobuze, gratuit, de la alte primării. Patru vehicule au fost trimise din judeţele Giurgiu şi Alba. Altele trebuie să vină săptămâna aceasta: cinci de la Bucureşti, şapte de la Sibiu, Zalău, Buzău şi Iaşi. Problema este că nu îi ajută deloc pe localnici.

Legea transportului public prevede că pot fi folosite autobuze doar care sunt proprietatea societății sau care sunt luate în leasing”, afirmă Constantin Hogea, primarul orașului Tulcea.

Singura soluţie, spune Primarul de la Tulcea, este să dea guvernul Ordonanţă de Urgenţă ca să aibă voie să folosească autobuzele. Acum circulă doar 12 din 24 de vehicule, cât este nevoie pentru ca oamenii să nu dârdâie în staţii. Priorităţile sunt clare:

„Să acoperim centrele comerciale, școlile, spitalul și să legăm cartierele principale de toate aceste obiective și de centrul orașului”, spune Dan Bălan, director Societății de Transport Public Tulcea.

15 autobuze au ars la începutul lunii în garajul regiei de transport în comun de la Tulcea din cauza unui scurtcircuit. Compania a fost nevoită să renunţe la cinci trasee din acest motiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri