Bani de la stat pentru proprietarii de păduri

Data publicării:
paduri

Bani de la stat pentru proprietarii de păduri situate în zonele protejate. Ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, a anunţat că propritarii vor primi bani, în baza unei hotărâri de guvern, pentru că nu pot exploata lemnul de pe suprafaţa de pădure deţinută.

Este pentru prima dată când statul dă astfel de compensaţii. Proprietarii de păduri vor primi banii după ce vor depune un dosar la sediul Gărzii Forestiere.

Peste 40 la sută din pădurile din ţară sunt situatie în arii protejate, mai exact 216.000 de hectare, iar pentru acest an se vor acorda peste 19 milioane lei.

Ministrul a mai anunţat şi că o dată cu modificarea Codului Silvic, oamenii vor putea cumpăra la un preţ mai mic patru milioane de metri cubi de lemn pentru foc rezultat din pădurile din proprietatea statului, din copacii căzuţi sau din igienizarea arborilor. Necesarul de lemn de foc la nivel naţional este de 21 milioane de metri cubi.

Este pentru prima dată şi când toată pădurile vor fi păzite, iar statul va plăţi pentru paza pădurilor cu o suprafaţă mai mică de 30 de hectare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri