Bărbatul care a aflat că a murit de-o lună

Data publicării:
Bronx School Stands Out
379693 02: Teacher Tina Cheuk of "Knowledge is Power Program" (KIPP) Academy grades students'' homework as they are off to lunch October 4, 2000 in The Bronx, New York. The Knowledge Is Power Program educates 200 middle-school students, mostly poor black and Latino neighborhood children, housed in a hallway on the fourth floor of a regular Bronx public schooI. Because of strict discipline where each student gets two hours of homework a night and a regular school day runs nine-and-a-half-hours, including Saturdays and throughout the summer, test scores are the highest in the Bronx. Governor George Bush of Texas, where another KIPP school is run, singled out KIPP for praise during his presidential debate against Vice President Al Gore. (Photo by Chris Hondros/Newsmakers)

Descoperire macabră la doctor. Un pacient a aflat în timpul unei vizite de rutină că a murit de o lună. Bărbatul are doar 40 de ani, e sănătos şi nu îşi explică de unde a apărut eroarea în acte. Mai grav, nici autorităţile nu-l pot lămuri ce s-a întâmplat.

Daniel Burchel a mers la medicul de familie pentru a lua o trimitere. Atunci când cardul de sănătate i-a fost verificat, doctorul a rămas fără cuvinte. Avea în faţă un pacient care, conform actelor, murise de o lună.

„Cu stupoare, medicul, schimbat la faţă, mi-a spus că nu poate să îmi dea o trimitere pentru că figurez în sistemul informatic ca decedat din 20 ianuarie 2017. Vă daţi seama că am fost stupefiat în momentul respectiv”, spune Daniel Burchel, pacient.

„Am avut surpriza să îl consult şi, normal, ca să îi bag cardul să îi fac serviciul şi am constatat că nu pot. Zic ce se întâmplă? Decedat. Când mă uit, data ianuarie. Probabil că e o greşeală. Era şi la sfârşiul programului, eram şi în grabă şi i-am zis du-te la CAS să vedem cum figurezi acolo”, spune Carmen Ilie, medic de familie.

Bărbatul a fost trimis de medic la Casa de Asigurări de Sănătate Publică Dolj pentru a cere explicaţii. Aici, trăia în acte, aşa că a fost trimis din nou la medicul de familie.

Nici cei de la Evidenţa Populaţiei nu îşi explică eroarea.

„Posibil să fi fost solicitări din partea CAS-ului de efectuare a anumitor verificări asupra unor persoane, dar, de curând, nu cred că avem o astfel de solicitare venită din partea CAS Dolj”, spune Ciprian Bobocică, directorul Serviciului Judeţean de Evidenţa populaţiei Dolj.

După ce a fost pus pe drumuri o zi întreagă, problema bărbatului a fost rezolvată. Medicul de familie a introdus datele corecte în sistem şI a reparat astfel eroarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri