Bărbatul care și-a parcat mașina pe linia de tramvai pentru că avea ședință

Data publicării:
tramvaie blocate

Stratul de zapadă a trecut de jumătate de metru în această dimineaţă în Capitală, așa că drumul spre serviciu a fost pentru mulţi bucureşteni o adevărată provocare. Pe traseul Şoseaua Giurgiului - Şoseaua Progresul, oamenii au aşteptat cel puţin jumătate de oră până să vină vreun tramvai. Iar la intersecţia cu Calea Rahovei pasagerii au coborât din mijloacele de transport în comun blocate şi şi-au continuat drumul prin nămeţi.

„Oamenii merg pe stradă din cauză că tramvaiele nu circulă. Am vorbit cu pietoni care vin tocmai din Calea Rahovei şi au făcut mai bine de o jumătate de oră. În mod normal ar fi trebuit să ia tramvaiul şi să ajungă aici în maximum 15 minute”, relatează Mădălina Iacob, reporter Digi24.

Zeci de tramvaie au rămas blocate în această dimineaţă pe Soşeaua Progresului din Capitală. Tramvaiele liniei 32 au fost deviate pe Şoseaua Progresului spre Şoseaua Giurgiului. Călătorii au fost nevoiţi să coboare şi să meargă pe jos.

Devierea tramvaielor s-a făcut după ce poliţiştii au închis bulevardul George Coşbuc.

„Din cauza stratului mare de zăpadă, acoperişul fostei fabrici de bere Rahova riscă să cadă. Tocmai din acest motiv polițiștii au restricționat circulația, pe aici nu trec nici măcar mijloacele de transport în comun. Astfel pietonii merg pe jos până la Piaţa Unirii”, relatează Mihaela Brazdeş, reporter Digi24.

Toate liniile RATB sunt în funcţiune. Excepţie fac tramvaiele 32 şi 23, care circulă în continuare pe un traseu deviat din cauza situaţiei de la Piaţa Coşbuc. Am intervenit pe toate refugiile de tramvaie cu 462 de oameni astfel încât să facilităm accesul călătorilor către acestea”, a spus Constantin Tobescu, purtător de cuvânt al RATB.

Clădirea pe care o avem în spatele nostru a fost retocedată unei persoane private din familia Bragadiru. Recomandarea este ca toată consola să fie îndepărtată. Acum am vorbit cu ISU și vor începe acțiunea, dar nu ziua”, a spus Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

În altă parte a Bucureştiului, pe bulevardul Dinicu Golescu, alte blocaje. Utilajele de deszăpezire şi tramvaiele n-au mai putut înainta din cauza şoferilor care şi-au lăsat pur şi simplu maşinile în mijlocul drumului.

- De ce v-aţi lăsat maşina aici? Aţi parcat pe linia de tramvai şi aţi blocat...

- Fiind că era coadă de maşini deja parcate şi eu aveam o şedinţă. Am greşit.

- Nu v-aţi dat seama că este pe linia de tramvai?

- Nu. Asta nu. Sigur.

Tot dimineaţă, au fost blocaje şi pe linia 41. Din cauza gheţii, unele tramvaie au urcat cu greu pe Podul Grant şi s-au format cozi pe şine. O parte dintre pasageri au coborât şi au mers pe jos.

Nevoiţi să traverseze troienele, bucureştenii s-au descurcat care cum a putut.

Pe bulevardul Dacia, autobuzele şi autoturismele au făcut slalom printre pietoni. Trotuarele erau pline de zăpadă şi fiecare se strecura pe unde putea.

Întotdeauna este loc de mai bine. Am anumite nemulțumiri pe care le-am exprimat în comandamentul nostru de iarnă. Dar pot să vă spun că planul nostru de deszăpezire a fost aplicat așa cum l-am gândit din vară. Chiar dacă în acest moment încă mai ninge în Capitala, ne putem apuca de operațiunile de deszăpezire a străzilor adiacente şi a trotuarelor. Vor intra toți lucrătorii manuali ai firmelor de salubritate, la care se vor adăuga militari.

Reprezentanţii RATB spun că încearcă să restabilească circulaţia pe traseele liniilor de tramvai şi de troleibuz. Până atunci, pe linia 32, tramvaiele circulă deviat pe traseul Depoul Alexandria spre Soşeaua Giugiului via Piața Eroii Revoluției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri