Bărbatul cu picioarele amputate, ţinut de familie în coteţ, a fost salvat

Data publicării:
invalid

S-a sfârșit calvarul pentru bărbatul invalid din judeţul Iaşi ţinut într-un coteţ de rudele lui, ca să îi ia pensia. Omul a fost dus astăzi de autorităţi într-un centru social, în vreme ce familia lui consideră că decizia este nejustificată. Vă avertizăm, urmează imagini care vă pot afecta emoţional!

-Ați mâncat astăzi?

-Nu.

-Aţi mâncat?

-Nu!

-I-ați dat astăzi de mâncare?

-Întâi îi dau ceaiul şi pastilele.

-Așa îl închid. Are ușă, are tot. Uitați!

-Și stă aici singur?

-Stă aici singur. Mai vin seara.

Aşa a trăit bărbatul în vârstă de 51 de ani: într-un coteţ pentru animale în care rudele credeau că nu îi este frig pentru că improvizaseră o sobă. L-ar fi ţinut aşa la nesfârşit ca să nu piardă pensia lui de invalididate şi ajutorul pe care îl primeau de la stat ca să îl îngrijească: 1.400 de lei în total.

Autorităţile l-au luat astăzi şi l-au dus la un centru de protecţie. Fratele celui chinuit crede că argumentele oficialilor sunt inventate.

Fratele bolnavului: "O zis că l-am bătut, l-am schingiuit și eu nu am făcut nimic."

Andreea Busuioc, asistent social primăria Schitu Duca: „Sigur este cea mai bună variantă pentru dumnealui. Aici o să aibă parte de îngrijirea necesară nevoilor lui.”

Rudele bărbatului care îşi ducea zilele în coteţ au încercat să convingă însă autorităţile că omul nu o ducea rău.

Vecinii însă ştiu că nu din omenie nu voiau rudele să îl ducă la un centru pentru îngrijiri speciale. Banii primiţi de la stat îi atrăgeau.

Vecină: "Lua bani frumoși pe dânsul."

În urma anchetei sociale, autorităţile au descoperit că omul a fost alungat de acasă de mama sa şi stătea pe străzi. Atunci şi-a pierdut ambele picioare, după o noapte petrecută în ger.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri