Borax, substanța din jucării care poate ucide

Data publicării:
jucarii

Aveţi grijă ce jucării cumpăraţi pentru copii. Jucăriile care se pot modela aşa numitele „slime”, pot fi extrem de periculoase. Inspectorii pentru protecţia consumatorilor din Marea Britanie au lansat avertismentul după ce au testat 11 modele şi au descoperit că patru conţin concentraţii de borax şi de trei ori mai mari decât limita admisă.

Medicii avertizează că jucăriile care amuză foarte mulţi copiii pot să fie foarte periculoase.

Radu Ţincu, medic toxicolog: Această substanţă este toxică. Va produce iritații ale pielii cu descuamări, cu apariția unor leziuni la nivelul pielii, dacă sunt înghițite pot apărea simptome neurologice cum ar fi apariția tremurului, convulsiei și chiar a decesului.

Părinţii care ştiu despre ce este vorba îşi ţin copilul la distanţă de tentaţiile periculoase, dar sunt destui care acum află că pot să facă rău:

Părinte: Lor le place să modeleze diferite lucruri, chiar sunt frumoase. Nu le bagă în gură.

Părinte: Sunt toxice, depinde din ce anume sunt făcute. Şi nu cred că stimulează creativitatea copiilor foarte foarte mult.

Mihaela Brazdeş, jurnalist Digi24: Pe etichetele jucăriilor „slime” din supermarketurile din ţara noastră nu scrie ce conţin. În schimb este un avertisment pentru părinţi şi anume: dacă cei mici vor înghiţi produsul trebuie mers de urgenţă la medici. Sunt şi jucării, însă, pe care scrie explicit că nu conţin borax.

Alternativa este simplă. Părinţii pot să le facă acasă jucării sigure, din lipici lichid, glicerină boraxată, care nu este toxică, şi spumă de bărbierit. Devin şi mai atrăgătoare dacă reţeta este completată cu colorant alimentar sau sclipici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri