București | Amenzi pentru șoferi, după ce trec firmele de salubritate

Data actualizării: Data publicării:
masini parcate pe banda unu

Șoferii care și-au abandonat mașinile pe unde au apucat în Bucureşti după viscol se pot aştepta la amenzi dacă nu mută rapid autoturismul. Firmele de salubritate au început să ridice munţii de zăpadă de pe străzi, iar vehiculele sunt acum pe mijlocul şoselelor.

Chiar dacă Bucureștiul este încă plin de troiene de zăpadă pe marginea drumului, pe câteva bulevarde din Capitală firmele de salubritate au început să încarce în camioane zăpada și să o ducă la ieșirea din oraș. După ei, eu venit polițiștii care au aplicat amenzi șoferilor care și-au lăsat mașinile în mijlocul drumului.

Spre exemplu, pe Bulevardul Nicolae Caranfil din Sectorul 1 al Capitalei, doi șoferi au primit amenzi de 500 de lei și trei puncte de penalizare pentru că, după ce au trecut firmele de salubritate, autoturismele lor erau parcate la câțiva metri buni de trotuar, mai exact pe banda unu de circulație. 

Nu sunt singurele cazuri. După ce a nins, șoferii s-au văzut nevoiți să parcheze pe banda unu de circulație, deoarece din cauza mormanelor de zăpadă nu au putut ajunge lângă trotuar. 

Străzile Bucureştiului s-au îngustat după ninsorile de la începutul săptămânii. Mormanele de zăpadă lăsate pe marginea şoselelor şi maşinile parcate lângă ele muşcă şi trei metri din unele artere. Şoferii sunt nervoşi pentru că nu au unde să oprească, pietonii trec prin bălţi şi se udă până la şosete, iar muncitorii de la salubritate abia de ieri noapte au început să se lupte cu munţii murdari. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri