Cai salvaţi de la moarte sigură, reabilitați într-un adăpost din Capitală

Data publicării:
cai

Zoro are opt ani şi a fost găsit pe străzile din Bucureşti în 2013. Deşi avea un picior rupt, cei de la adăpost nici nu au luat în calcul să-l eutanasieze - au strâns bani din donaţii şi l-au trimis în Ungaria, pentru operaţia care i-a salvat viaţa. La noi, şansele de supravieţuire erau minime, în condiţiile în care nu există aparatura necesară pentru astfel de intervenţii. Totuşi, Zoro nu e deocamdată complet vindecat.

Dan Sabo, îngrijitor voluntar: Nu stă bine pe picioare, nu are control asupra direcţiei de mers. Sperăm să rezolvăm cu ajutorul doctorilor. Nu face deosebire faţă de ceilalţi cai, toţi sunt hrăniţi la timp, ţesălaţi, adăpaţi, scoşi afară.

La adăpostul fundaţiei, trăiesc peste 30 de cai salvaţi de la moarte sigură.

Radu Săndoi, administrator: La noi vin bătuţi, sunt foarte slabi, subnutriţi, malnutriţi sunt într-o stare jalnică şi avem grijă de ei, chemăm veterinarul, îi urmăm tratamentul care ni-l spune veterinarul. Ne sună lumea sau ne sună poliţia comunitară din Bucureşti care îi confiscă şi îi aduc la noi.

Locul unde caii încep o nouă viaţă a fost deschis în 2008, iar de atunci, aici au ajuns peste 150 de cabaline. Foarte multe au fost adoptate de oameni care au promis că le vor îngriji. Tot aici, copiii pot face gratuit ore de echitaţie.

Copii:
- Imi plac şi mie să-i călăresc câteodată.
- Am călărit un căluţ mic şi unul mare.

Porţiile adăpostului sunt deschise pentru vizitatori în fiecare zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri