Calvarul dimineții pentru șoferii din Capitală

Data publicării:
parcari

Zi de zi mii de oameni care locuiesc în afara oraşului, au de învins două obstacole. Cozile kilometrice care se formează la intrările în Bucureşti dinspre centură, apoi trebuie să găsească un loc de parcare cât mai aproape de prima staţie de metrou.

Să găseşti un loc de parcare în apropierea staţiei de metrou Berceni, la ora 8 dimineaţa, este aproape o misiune imposibilă. Toate au fost ocupate de cei care şi-au lăsat aici maşinile pentru a merge mai departe cu metroul. Aşa că întârziaţii nu au decât să se mulţumească cu fâşia îngustă de teren viran de vizavi.

După cum vedeţi maşina am lăsat-o pe partea cealaltă unde nu sunt locuri de parcare. Doar când sunt copii în vacanţă mai găsim locuri. Mai multe parcări, asta ar fi singura soluţie,” spune un șofer.

„Parcăm pe unde putem. Mi-am găsit-o şi lovită. Ne asumăm riscurile, ce putem să facem? Cu metroul fac 20 de minute până în Piaţa Victoriei. Cu maşina fac o oră, o oră şi 10,” adaugă altul.

Aceeaşi scenă se repetă şi lângă staţiile Preciziei, Pantelimon, Anghel Saligny, Pipera şi Parc Bazilescu. Situaţia s-ar putea schimba pentru şoferii care intră în Capitală dinspre nord. Lângă Lacul Străuleşti, deasupra depoului de metrou, se construieşte cea mai mare parcare intermodală a Capitalei.

Va avea 690 de locuri. Ultimul aviz a fost obţinut în urmă cu două săptămâni de la RATB, după aproape 9 luni de tergiversări.

Lucrările ar trebui să fie gata în martie anul viitor. Vorbim despre o investiţie de 12 milioane de euro.

O parcare asemănătoare se va construi la capătul Şoselei Pantelimon. Proiectul a fost modificat recent. Noua versiune costă 6.6 milioane de euro.

La finalul anului viitor, această investiţie va fi finalizată. Terminalul multimodal va avea o capacitate de 430 de locuri de parcare, staţie pentru tramvai, staţie pentru autobuz, staţie pentru taxi şi un culoar de legătură cu viitoarea staţie de metrou,” explică Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Astfel de parcări ar fi trebuit construite şi în zona Liviu Rebreanu şi bulevardul Aerogării. Pentru ele nu există, însă, bani. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri