Cât ar putea costa artificiile la un eveniment

Data publicării:
artificii getty

300 de lei pe minut pentru artificii la nuntă. Este proiectul primăriei Capitalei care vrea să impună reguli noi pentru focurile de artificii: aprobare de la primărie şi o taxă specială. Pirotheniştii sunt revoltaţi: de ce să ia primăria bani, vor cere şi ei mai mult. Cei care totuşi se joacă cu focul, riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Dacă vor artificii la valsul mirilor, bucureştenii ar putea avea nevoie de aprobare de la primărie dar și de bani în plus: 300 de lei pe minut.

În plus, şi pirotehniştii se gândesc să ceară mai mult.

Dacă eu contractez un posibil client, ce trebuie să îi cer? Suma pentru serviciile prestate plus suma primăriei, care suma primăriei este de multe ori mai mare decât suma pentru serviciile prestate”, afirmă Valentin Oprea, preşedintele Asociaţiei Focurilor de Artificii şi a Pirotehnicienilor din România.

Oamenii spun că în aceste condiţii mai bine renunţă la artificii.

Şi pentru artificiile folosite de fermieri în grădini pentru a încălzi culturile s-ar putea pune o taxă nouă.

Este un produs care este folosit în agricultură, în fumigaţii la livezi, deci şi în Bucureşti putem să le folosim. Dacă am o livadă cu 10 pomi şi vine gerul, trebuie să folosesc acel produs şi îl folosesc cât ţine noaptea, 24 de ore, depinde cât e gerul de mare. Ce fac? Plătesc pe minut de foc 300 ori atâtea minute cât are o zi”, spune Valentin Oprea, preşedintele Asociaţiei Focurilor de Artificii şi a Pirotehnicienilor din România.

Cei care vor focuri spectaculoase de artificii la evenimentele în aer liber vor plăti în continuare o taxă la primărie, potrivit aceluiaşi proiect. Doar evenimentele organizate de municipalitate şi petrecerile de revelion scapă netaxate.

Autorităţile spun că este nevoie de astfel de măsuri pentru a aproteja populaţia şi mediul. „Organizarea şi desfăşurarea jocurilor de artificii cu obiecte pirotehnice este solicitată din ce în ce mai mult atât de persoane fizice cât şi juridice. Este necesară implicarea Primăriilor de sector în procesul de avizare, verificare, control”, se spune în proiectul care va intra la vot săptămâna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri