Cât de pregătit este Bucureștiul în cazul unei ninsori mâine? Sectoarele care rămân înzăpezite

Data publicării:
zapada bucuresti

Ca să nu rămână iar troienite, conform tradiţiei ultimelor decenii, o parte dintre sectoarele bucureştene şi societăţile plătite să deszăpezească urbea, ne asigură verbal că vom avea o iarnă lipsită de probleme. Sectoarele 3 şi 5 sunt singurele codaşe la capitolul promisiuni.

192 de utilaje, 1100 de tone de clorură de calciu şi 6900 de tone de sare pândesc zăpada în sectorul 1. Administraţia Domeniului Public anunţă că societatea Romprest este gata de luptă.

Din punctul nostru de vedere nu vom avea probleme în această iarnă în privinţa zăpezii şi vom acţiona în forţă cu toate utilajele pe care le avem la dispoziţie”, spune Alin Vieru, director general ADP 1.

Angajaţii care vor deszăpezi sectorul 2 au intrat de miercuri în program cazon. Patronul le-a pregătit până şi odăi şi paturi. Iar când meteorologii vor anunţa polei sau ninsoare rămân toţi cazaţi în bază.

La ora prânzului, 130 de utilaje, sărăriţe, pluguri, benzi încărcătoare, vehicule rezervate străzilor secundare şi şenilate, destinate intersecţiilor au fost scoase la inspecţie. În depozite sunt 6.000 de tone de sare iar în rezervoare sunt 2.000 de tone de clorură.

În ceea ce ne priveşte, de acuma, în orice secundă, suntem gata să lucrăm”, spune Ilie Ciuclea, preşedinte Supercom.

Primăria sectorului 3 este încă în pregătire. A înfiinţat o societate, a bugetat-o cu 100 de milioane de lei, dar nu are utilaje şi nici licenţă. Dacă ar ninge mâine, zăpada ar fi curăţată de firma Rosal, dar numai pe bulevarde, ca şi anul trecut.

Autorităţile sectorului 4 se laudă cu 4500 de tone de sare şi 138 de utilaje.

Sectorul 5 păstrează tradiţia: nu are contract cu niciun operator specializat în deszăpezire.

În sectorul 6, directorul societăţii Urban anunţă 148 de utilaje, 3000 de tone de sare şi 1000 de tone de soluţie anti-îngheţ.

Dacă ar putea să folosească transportul public şi să lase maşinile acasă când o să ningă, ar fi extraordinar de bine! Din punctul nostru de vedere suntem pregătiţi”, spune Ovidiu Şerban, director general Urban.

În ultima iarnă, cele şase sectoare ale Capitalei au folosit pentru deszăpezire şi combaterea poleiului un total de 600 de utilaje, 3100 de angajaţi şi peste 35 de mii de tone de material antiderapant.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri