Câți bani poate câștiga un parcagiu pe lună

Data publicării:
parcagiu

Închisoare pentru parcagii. Este propunerea unui deputat liberal care crede că amenda nu îi mai sperie pe cei care cer ilegal bani de parcare, aşa că propune să fie pedepsiţi mai aspru. Între timp, Primăria capitalei şi Poliţia mizează pe şoferi pentru a pune capăt fenomenului.

De 15 ani, Gigel îşi face veacul în centrul capitalei, în spatele Curţii de Apel Bucureşti. Îi dirijează pe şoferii care caută un loc de parcare. Primeşte un leu, doi, după posibiltăţi. În final, se adună.

„Mă ştie blocul ăsta mai bine ca pe copiii lor că ei ne-au crescut aicea. Nu ştiu de ce ar face treaba asta, să ne pună la închisoare”, spune Gigel, parcagiu.

Gigel a strâns un sac de amenzi, dar nu are de gând să le plătească. Şi Valerică a numărat până acum nu mai puţin de...100 de amenzi.

E o cerşetorie. E la mila conducătorului auto. Ca om, e o ruşine, e o ruşine, e adevărat, dar asta e ţara, unde să mă duc? Nici nu vreau să mă duc să-i dau la unu-n în cap, mă duc la puşcărie”, spune Valerică Banu, parcagiu.

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi crede că tocmai frica de puşcărie i-ar putea lăsa fără loc de muncă pe parcagii .

„Într-o primă etapă să vorbim de zile de lucru în folosul comunităţii; într-o a doua etapă să existe eventual o pedeapsă cu suspendare şi abia într-o a trei etapă să se pună problema de o pedeapsă de la 6 luni la un an. Eu sper să nu se ajungă acolo”, afirmă Ovidiu Raeţchi, deputat PNL.

Părerile şoferilor sunt împărţite.

În cazul în care nu achiţi taxa de protecţie, unii chiar şi-au mini privatizat locul. Pentru a rezerva locul unora care ştiu că au bani mulţi. Foarte trist. E o lege bună”, spune un bărbat.

Eşti un pic stresat. Doar să parchezi liniştit şi e cineva în spatele tău care îşi tot dă indicaţii şi lucrul ăsta te enervează şi poţi să calci un pic acceleraţia în momentul ăla şi să zgârii maşina”, afirmă un tânăr.

„Ar trebui să aibă bunul simţ să nu ceară. Dacă vrei să-i dai, să-i dai. Dacă nu, să nu-i dai. Pur şi simplu. Nu cred că ar trebui să ajungă la închisoare. Nu e chiar aşa de gravă situaţia”, spune un bărbat.

Aici, în zona Universităţii, plata unui loc de parcare se face către angajaţii primăriei de dimineaţă de la ora 8, până după-amiază la ora 16.00. Şi un loc de parcare costă, iată! 1 leu 50 pe oră. După, teoretic, cel puţin, parcarea este gratuită pentru orice cetăţean. În practică, însă, totul ţine de negocierile pe care le pot face şoferii cu aşa-zişii parcagii”, afirmă Arina Delcea, reporter Digi24.

„Un parcagiu poate câştiga într-o lună muncind trei ore pe zi aproximativ 4.000 de lei”, spune Răzvan Popa, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale

Poliţia are un mesaj clar pentru şoferi: nu mai daţi bani parcagiilor, pentru că îi încurajaţi!

Mulţi au spus că ar exista problema ca în cazul în care nu dau bani respectivelor persoane maşinile pot fi zgâriate sau cauciucurile pot fi înţepate. De cinci ani Poliţia locală a Municipiului Bucureşti nu a primit nicio sesizare”, adaugă Răzvan Popa, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale.

De la începutul anului Poliţia locală a dat aşa zişilor parcagii 750 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri