Cazinoul din Constanţa, într-o stare avansată de degradare

Data actualizării: Data publicării:
zapada cazinou constanta

Va dura până cand vom vedea cazinoul din Constanţa strălucind din nou. Reabilitarea s-a poticnit. Lucrările au fost blocate după ce licitaţia a fost din nou contestată. Guvernul a alocat şapte milioane de euro pentru reabilitare.

Încet, dar sigur, bucăţi din Cazinoul Constanţa cad de la o zi la alta. Ultima oară a fost reparat înainte de Revoluţie, potrivit Digi24.

Clădirea cazinoului din Constanţa a ajuns într-o stare avansată de degradare. În acest moment, geamurile sunt sparte, ramele pline de rugină, iar bucăți de tencuială cad zilnic de pe pereţi.

În 2004, după ce o bucată de tavan a căzut chiar în timpul unei şedinţe a consiliului local, aleşii au decis că trebuie închisă clădirea. De atunci grandioasa construcţie art noveau a fost pasată de la municipalitate la Ministerul Turismului şi invers. În 2007, Cazinoul a fost concesionat unei firme care însă nu a făcut investiţiile plănuite. După alţi şapte ani, Cazinoul a fost preluat de Compania Naţională de Investiţii. De atunci licitaţiile au tot fost contestate.

Acum, o firmă care a pierdut contestă din nou procedura.

Mă uitam şi am văzut că este un monument istoric şi simbolul oraşului Constanţa şi e foarte trist să vad un monument aşa frumos, complet abandonat”, afirmă o trecătoare.

Mie imi este indiferent cine o reface, ideea este sa fie refăcută. E păcat că arată așa”, adaugă un o femeie.

Aştept de la actualul Parlament şi de la viitorul Guvern ca exact asta să schimbe. Să nu mai permită contestaţii, paracontestaţii în detrimentul identităţii noastre naţionale, patrimoniului nostru naţional”, declară Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Cazinoul a fost inaugurat în anul 1910, în prezenţa Regelui Ferdinand. Reprezentanţii firmei care au constestat licitaţia nu au fost de găsit pentru a comenta situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri