Cazul „autism” la CNCD. Mihai Gâdea a cerut amânare, ca să-și pregătească apărărea

Data actualizării: Data publicării:
mihai-gadea-antena-3
Foto: antena3.ro

Viorica Dăncilă, aflată în vizită la Bruxelles, nu s-a putut prezenta la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, unde era aşteptată să dea explicaţii după ce i-a numit „autişti” pe cei care critică România în faţa instituţiilor europene.

Premierul nu a anunțat însă CNCD-ul că nu poate ajunge, dar nici nu avea obligația, după cum a declarat la Digi24 președintele CNCD, Csaba Asztalos.

Însă adevăratul motiv pentru care audierea de marți s-a amânat pentru săptămâna viitoare (27 februarie) este că Mihai Gâdea, moderatorul emisiunii în cadrul căreia s-au făcut declaraţiile, a cerut timp pentru a-şi pregăti apărarea, a declarat la Digi24 Csaba Asztalos.

„Săptămâna viitoare noi oricum vom închide acest dosar, indiferent de atitudinea celor două părți”, a asigurat președintele CNCD.

A doua zi după ce făcuse declarația cu pricina, premierul şi-a cerut public scuze şi a trimis la CNCD o scrisoare prin care îşi exprima punctul de vedere. Viorica Dăncilă a anunţat că va avea discuţii cu organizaţiile non-guvernamentale si cu părinţii copiilor cu autism.

După audierea la CNCD, Viorica Dăncilă și Mihai Gâdea pot primi fie un avertisment, fie amendă cuprinsă între 2 mii şi 100 de mii de lei.

Citiți și: 

'Autiștii care dezinformează UE'. Dăncilă se află la Bruxelles în ziua audierilor de la CNCD

Președintele CNCD: Formatorii de opinie ar trebui să se retragă din viața publică atunci când fac declarații discriminatorii

Anunț important al CNCD despre premierul Viorica Dăncilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri