Cei mai harnici funcţionari publici din România. Vin la serviciu și duminică

Data publicării:
func

Chiar dacă e duminică, toţi cei 11 funcţionari ai Primăriei Şviniţa sunt la serviciu. Au program scurt, patru ore, dar e suficient pentru localnicii care nu au cum să ajungă la ei în timpul săptămânii.

Localnic: „Vin de obicei să îmi plătesc taxele şi impozitele, vin să mă interesez de anumite chestiuni care se durealază la nivelul comunei. Funcţionarii sunt foarte cumsecade”.

Primarul a fost cel care a venit cu ideea turei de duminică, acum opt ani, şi toţi subalternii au fost de acord.

Nicolaie Curici - primarul comunei Șvinița: „Și seara când e nevoie venim şi după program , că plăteşti un impozit, ca iei o adeverinţă şi duminică lucrăm, venim aproape toţi. Acum, cine nu poate să vină, nu vine, pentru că facem totul voluntar”.

Unul dintre funcţionarii care nu spun niciodată nu orelor suplimentare e Milca Balaci, care lucrează de 20 de ani la primăria Şviniţa.

Milca Balaci, inspector Impozite și Taxe: „Cu toate că salariile sunt foarte mici, după cum ştiţi, nu punem preţ pe bani, vrem să existe o relaţie bună între cetăţeni”.

Funcționar: „Câteodată şi sâmbăta venim dacă e nevoie, nu se pune problema”.

Nicolae Ilici, viceprimarul comunei Șvinița: „Toţi se miră, mai ales când vin turiştii şi vin la centru de informare turistică. Şi, de obicei, fetele dacă nu sunt acolo sunt în primărie. Şi atunci zic: cum, la primărie se lucrează?

Comuna Şviniţa are o populaţie de aproape o mie de oameni, majoritatea etnici sârbi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri