Chinuiți la casa de copii | Probele procurorilor

Data publicării:
centru copii

37 de fete cu vârste între şapte şi 21 de ani au trecut în ultimii doi ani pe la Centrul Sfânta Maria din Bucureşti. Multe au rămas cu sechele, au aflat procurorii care îi anchetează pe angajaţi. Se pare că îngrijitorii îşi pierdeau uşor răbdarea şi rezolvau orice dispută cu fetele ...la psihiatrie. Oamenii legii au obţinut înregistrări elocvente ale discuţiilor dintre angajaţi, dovezi pe care le-a publicat adevărul.ro.

Safta Gheorghiţă Doina: Efectiv nu ajung la... (...) să mă înţeleagă...

Gurău Florin: Dar de ce nu o internează dracului la balamuc? Să le ducă la balamuc...

Safta Gheorghiţă Doina: Altă soluţie nu avem decât să le trimitem la spital, cu părere de rău...

sursa: adevărul.ro

După câte o ceartă cu angajaţii centrului, unele fete erau internate la psihiatrie şi câte o lună, spun cele care au trecut pe acolo.

În momentul în care fetele se întorc în centru acestea sunt foarte afectate şi povestesc că le sunt administrate somnifere.

O tânără care a locuit la centrul de îngrijire Sfânta Maria îşi aminteşte că erau tratate foarte rău.

Fetele care întârziau la revenirea în centru, erau oprite de gardieni să mai intre în centru după ora 20:00, acestea petrecând noaptea în faţa centrului.

Ororile de la centrul de plasament nu se opresc aici. Procurorii au aflat lucruri îngrozitoare din discuţiile între angajaţi.

MAGDALENA: Mi-au găsit ploşniţe la Marimar în camera!

DOAMNĂ: În sfârşit!

MAGDALENA: Ah, nu eşti surprinsă, nici şocată?

DOAMNĂ: Eu am fost prima care am spus de ploşniţe!

MAGDALENA: Astăzi de dimineaţă văzând mi-am dat seama că aşa am găsit şi eu acasă!

DOAMNĂ: Aoleu!

MAGDALENA: Bianca e ciupită toată pe picioare, ca după aia să-mi aduc aminte că atunci când am schimbat lenjeria, zic cine o fi sângerat aşa cu două puncticele?

Şeful centrului şi doi subalterni sunt cercetaţi în arest la domiciuliu pentru rele tratamente aplicate minorului. Alţi 10 sunt anchetaţi sub control judiciar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri