Cine sunt "Suveranii" și de ce vor buletine fără CNP

Data actualizării: Data publicării:
suveran

Un bărbat care conducea o maşină fără permis şi îşi făcuse singur numere de înmatriculare pe care scria "suveran" le-a dat bătăi de cap poliţiştilor din Gorj. Agenţii l-au tras pe dreapta, dar au trebuit să asculte tirada şoferului: omul face parte dintr-un grup ce contestă actele oficiale şi vrea buletin fără Cod Numeric Personal. Cei ca el cred că statul le spionează fiecare mişcare cu ajutorul CNP-ului.

Șofer: Uitați ce face Poliția Română la un suveran. O ființă vie născută viu. O să-mi ia și numerele de pe mașină.

Viorel Suveranul este lider de sindicat la Complexul Energetic Oltenia. Cu toate acestea, nu vrea să creadă în actele oficiale, despre care spune că sunt un abuz. Zilele trecute, a fost oprit de poliţie. Agenţii l-au somat să dea jos plăcuţele făcute de el, însă a refuzat.

Şofer: O să vă trimit la ministerul... La dumneavostră, acolo.

Poliţist: Aveţi obligaţia, domnule, nerespectarea indicaţiilor poliţistului...

Şofer: Nu, domnule. Eu sunt fiinţă vie suverană, nu sunt persoana CNP pe care o cauţi dumneata pe mine.

Nu este singurul caz de acest fel. Şi alţi oameni, chiar cu funcţii importante în stat, nu recunosc Codul Numeric Personal şi nici alte acte.

Constantin Amariei, fost consilier local Reșița: „Ultimele 6 cifre din CNP-ul fiecăruia este, ultimele şase, cu roşu, este un număr de cont bancar, se cheamă cont escrow. Acolo sunt, în funcţie de vârstă, în România e mai puţin euro. Dincolo, afară, s-au făcut calcule, estimative, minim 15 milioane de euro are în cont. Eu, la vârsta mea, aproape 60 de ani, eu am cel puţin 17 milioane în contul escrow.”

Supărat pe actele oficiale este şi un bărbat din Codlea. A protestat, anul trecut, în faţa primăriei pentru că autorităţile nu i-au eliberat un certificat medical de născut viu. Astfel că a dat statul în judecată. Dar a pierdut procesul.

Mihai Poenaru: „Mi s-a atribuit, fără voia mea la naştere, fără acordul meu, prin acest CNP am devenit sclavul societăţii.”

Aceşti oameni spun şi că nu pot fi obligaţi să plătească taxe și impozite, cât timp cât nu au încheiat un contract cu statul în acest sens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri