Circulaţie dificilă pe DN1, spre Bucureşti

Data publicării:
dn1 iarna coloana

E aglomerat pe DN1, pe sensul spre Bucureşti. Sute de maşini au pornit spre Capitală iar vântul şi ninsoarea fac ca circulaţia să fie şi mai dificilă. La această oră se circulă bară la bară, în special în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei. Au fost probleme şi pe ruta ocolitoare, DN1A. Imaginile trimise de un telespectator Digi24 arată că s-a creat un blocaj după ce două TIR-uri au derapat. Circulaţia s-a reluat cu mare dificultate.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul este intens mai ales pe sensul de mers către Bucureşti. S-a format coloană de la intrarea în Predeal până în Buşteni, dar şi pe DN73A Râşnov - Predeal, la intersecţia cu DN1. Pe carosabil există un strat subţire de zăpadă. Se acţionează cu utilaje, însă acestea intervin cu greu, din cauza coloanelor de maşini.

Pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, în zona Babarunca - Cheia, se circulă greu, în condiţii de iarnă şi vizibilitate redusă, stratul de zăpadă de pe carosabil (care măsoară, pe alocuri, 2-4 cm) fiind îngheţat. Din cauza numărului mare de autovehicule, utilajele de deszăpezire nu pot interveni eficient. Pentru că autotrenurile înaintau cu mare dificultate, fiind necesară în unele cazuri tractarea lor de către utilaje de deszăpezire, în judeţul Prahova a fost instituită restricţie temporară pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone între Vălenii de Munte şi limita cu judeţul Braşov (kilometrii 115-160, către Braşov).

Pe automobiliştii aflaţi în zona Bran - Moieciu care intenţionează să evite DN73A şi DN1, îi informăm că pe DN73 Braşov - Piteşti se circulă în condiţii de iarnă între Bran şi Rucăr.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri