Cluburi închise pe hârtie, dar în care petrec sute de oameni

Data actualizării: Data publicării:
petrecere club

Petrecerile se ţin lanţ în cluburile care au activitatea suspendată. Mai multe localuri din Bucureşti au fost închise temporar de poliţiştii locali, după incendiul din clubul Bamboo. Doar pe hârtie, însă, pentru că practic autorităţile nu pot pune lacăt pe uşile cluburilor. Legea este permisivă, iar amenzile sunt simbolice.

Unul dintre cluburile a cărui activitate a fost suspendată, situat în sectorul 2 al Capitalei, îşi invită şi acum clienţii să îi treacă pragul.

Reporter: Bună ziua. Voiam să vă întreb dacă pentru vineri putem rezerva o masă de 10 persoane, aproximativ.

Reprezentant al clubului: Da, puteţi.

Reporter: Am citit că au fost ceva probleme. Controale, din astea. Este o zi onomastică şi nu vreau să rezerv aiurea.

Reprezentant al clubului: Desigur, vă daţi seama. Dacă era închis nu primeam rezervări.

Clubul nu are autorizaţie de la Primărie şi totuşi funcţionează. Şi asta pentru că legea nu e foarte aspră. Amenzile sunt mici, pot fi plătite pe durată întregului an fiscal, aşa că este mai simplu pentru unii patroni să încalce legea decât să o respecte.

Nu au depus nimic până acum. Ei sunt în aceeaşi situaţie, cu activitatea suspendată. Zice la ordonanţa 99 că dacă şi a doua oară, şi a treia oară şi a noua oară nu o are, îi dau amendă dublată şi îi iau toţi banii pe care îi găsesc în casă”, spune Aurelian Dobrilă, șeful Poliţiei Locale a sectorului 2.

Amenda nu poate depăşi însă 7.000 de lei. Poliţiştii pleacă şi nimeni nu îl obligă pe proprietar să închidă clubul.

Vor da afară oamenii din club. Competențele noastre aici se încheie”, spune Toma Romeo, șef serviciu comercial la Primăria sectorului 2.

Datele autorităţilor sunt alarmante. Aproape 80 la sută din cluburile din Capitală nu au autorizaţie de la pompieri şi nici de la primărie. Şi aici legislaţia a fost indulgentă. Patronii pot obţine actele privind siguranţa la incendiu până la finalul acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri