Clujenii care vin pe jos în București au trecut de Brașov

Data publicării:
romani pe jos

Protestatarii care au plecat pe jos din Cluj-Napoca, spre Capitală, au traversat Braşovul. Ei au făcut deja mai mult de jumătate din traseul care urmează să se încheie pe 20 ianuarie, ziua în care este anunţat un miting anti-PSD în Piaţa Victoriei. Pe drum, clujenilor li s-au alăturat şi alţi tineri, din alte oraşe. Au plecat patru, acum sunt zece.

Printre cei 10 protestatari se numără doi nevăzători şi un cetăţean francez care trăieşte în România de mai mulţi ani. Liderul „Marşului Speranţei” este un horticultor din Cluj de 51 de ani. A participat şi la evenimentele din decembrie 1989.

,,Mesajul nostru este adresat în speță bucureștenilor. Mesajul sună cam așa, dacă noi reușim să mergem de la Cluj până la București pentru ca să fim în ziua marșului acolo prezenți și voi cred că ar trebui să puteți să veniți din apartamentele, blocurile dumneavoastră să coborâți în stradă să vă cereți drepturile”, spune Sorin Bobiș, iniţiatorul marşului.

Protestatarii s-au bucurat pe drumul lor de suţinerea altor români, care gândesc la fel.

,,Oamenii ne primesc formidabil, e excelent, nu credeam, nu mă așteptam la așa ceva”, spune Alexandre Lacaille, participant la marş.

,,Când mergeţi pe stradă şi vedeţi că apare un om necunoscut, pe care nu l-ai văzut niciodată, vine cu cafea, cu ceai, cu cornuri... Asta ne dă curaj să mergem mai departe. Să sperăm, dacă nu, poate aud şi străinii, dacă nu aud ai noştri”, a spus un alt participant la marș.

Principalele nemulţumiri ale protestatarilor sunt legate de modificarea legilor Justiţiei şi speră ca acţiunea lor să atragă atenţia politicilenilor.

,,Justiţia să facă dreptate, să facă legile pentru toţi egal, nu pentru ei. Legile sunt făcute pentru ei la ora actuală”, a adăugat un alt participant la marș.

Sursa: Digi24

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri