Coadă la aghiasmă în ninsoare şi viscol

Data publicării:
aghiasma boboteaza

Boboteaza a venit anul acesta împreună cu gerul care-i poartă numele. Ninsoarea şi viscol de peste zi nu i-au ţinut în case pe credincioşi. Oamenii nu au renunţat nici la statul la coadă pentru apă sfinţită, nici la aruncatul în apă după crucile aruncate de preoţi.

4.000 de sticle şi mai multe butoaie cu apă au fost sfinţite la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti. Zeci de credincioşi au îndurat frigul ca să ia apă sfinţită despre care sunt convinsă că vindec ă boli şi posrtă noroc:

„O păstrăm şi bem când ne dă binecuvântare părintele. Ne ajută şi la necazuri”.

„Chiar merg la spital acum, o am pe mama internată şi chiar vreau să dau apă la cei care sunt internaţi acolo.”

Emil Cărămizaru, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou: „Noi vorbim cu apa prin rugăciune şi chemăm harul Sfântului Duh. Le-am spus credincioşilor că am o sticlă de aghiasmă de la prima mea slujbă în calitate de slujitor al lui Hristos, acum 25 de ani, şi este limpede şi curată precum cristalul. Asta datorită lucrării şi harului lui Dumnezeu. Pentru cei ce cred, toate sunt cu putinţă.”

Pe cod roșu de viscol, un tânăr s-a aruncat în mare, în Portul Tomis, ca să prindă crucea de Bobotează. Singura măsură de siguranţă pe care şi-a luat-o a fost să-şi îmbrace costumul de scafandru.

Ionuț Pârlea, scafandru: „Nu a fost așa de greu. Sunt antrenat, destul de antrenat.”

În comuna Bengeşti-Ciocadia din judeţul Gorj, doi tineri s-au aruncat în râul Gilort. Unul dintre ei a câştigat competiţia în ultimii cinci ani. Adică a fost primul care a ajuns la mal cu una din crucile aruncate în apă. Tot el este cel care, seara trecută, a spart gheaţa, ca să se poată arunca în apă de Bobotează.

„A fost mai frig, în plus e gheaţă. Am spart-o aseară, că nu aveam unde să ne aruncăm”, a explicat acesta.

Pe 7 ianuarie, în a doua zi după Bobotează, creştinii ortodocşi de rit nou îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul, moment care marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri