Cod galben de vânt în Moldova

Data actualizării: Data publicării:
zapada

Trafic îngreunat, un drum inundat şi mii de familii fără curent electric. Este bilanţul unei zile de vreme rea în Moldova. A fost avertizare de cod portocaliu de ninsoare la Suceava şi cod galben de inundaţii pe râul Bârlad. În continuare, Moldova este sub cod galben de vânt, atenţionare valabilă până astăzi la ora 11.00.

În Suceava, în pasul Mestecăniş şi Tihuţa, poliţiştii au făcut filtre pentru a vedea dacă şoferii şi-au echipat autoturismele pentru zăpada care, pe alocuri, a depăşit 10 centimetri. S-a acţionat în tot judeţul Suceava cu 35 de utilaje de deszăpezire.

Vremea potrivnică a creat probleme şi în ceea ce priveşte curentul electric. Afectate au fost localităţi din judeţele Suceava, Botoşani, Bacău, Neamţ şi Iaşi. Din cauza vântului puternic peste 15.000 de familii din 41 de localități au rămas fără curent electric duminică.

„Într-o parte se remediază şi apar alte avarii în altă parte, situaţia fiind destul de dinamică datorită vitezei vântului”, a explicat cordonatorul E-on din Moldova, Corneloiu Zaiț. .

Probleme au fost şi în zona Bârladului unde ploile au acoperit un drum judeţean care leagă comuna Dragomireşti de Doagele. În ambele localităţi au fost inundate peste 40 de curţi.

În Suceava, poliţiştii au făcut filtre şi au verificat dacă şoferii sunt pregătiţi pentru vremea de iarnă. În prima parte a zilei, cei care s-au pornit la drum au prins porţiuni în care s-a circulat cu restricţie.

Pentru a face faţă situaţiei, utilajele de deszăpezire şi sărăriţele au acţionat în tot judeţul Suceava.

„Cu toate forţele s-a acţionat. Pe zona drumurilor comunale şi acolo unde am primit apeluri de la cetăţeni s-a acţionat tot cu sprijinul celor de la drumuri judeţene şi, după caz, cu comisiile locale pentru situaţii de urgenţă”, a explicat prefectul județului Suceava, Constantin Harasim.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri