Comuna păzită de localnici

Data publicării:
cumana

Hoţiile tot mai dese înregistrate într-o comună din Constanţa i-au făcut pe 40 de localnici să se înscrie ca paznici voluntari. Ei vor patrula în fiecare noapte alături de poliţiştii locali pe străzile din localitate. Rezultatele au început deja să se vadă: de şase zile, nicio gospodărie nu a mai fost călcată de hoţi.

Fără să stea pe gânduri, Florin Cătălui a răspuns apelului făcut de autorităţi, care nu puteau asigura paza comunei cu doar 10 poliţişti locali.

„M-am înscris în program în ideea de a oferi, oarecum, puţin mai multă siguranţă comunei, de a sta liniştit seara, că în principiu toate nebuniile se întâmplă seara,” spune Florin Cătălui.

Alţi 39 de săteni şi angajaţi din primărie s-au oferit să păzească localitatea.

„Ne ajută sprijinul cetăţenilor civili, deoarece noi nu putem să acoperim în totalitate zona şi primim sesizări de la dumnealor, ne deplasăm,” precizează Laurenţiu Alexe, comandantul Poliţiei Locale Cumpăna.

Autorităţile au cerut ajutorul localnicilor după ce tot mai mulţi oameni s-au plâns că au fost jefuiţi.

„Această situaţie s-a agravat chiar din luna noiembrie a anului trecut, care a culminat în ultimele două săptămâni cu 10 spargeri pe noapte,” explică Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Au venit doi indivizi prin alte curţi prin spate, numai la anexe, am înţeles că erau vreo 7 gospodării din zonă şi numai stricăciuni,” povestește Maria Butaru, păgubită.

Voluntarii şi poliţiştii sunt împărţiţi pe zone şi vor patrula pe străzi între orele 18 şi 6 dimineaţa.

Strada Morii este considerată de autorităţi cea mai vulnerabilă din Cumpăna. Pe aici vor acţiona cel mai mult patrulele mixte formate din voluntari şi poliţişti.

„Cred că o să fie foarte bine şi o să dispară bandiţii,” spune un localnic.

Lista de voluntari rămâne deschisă în continuare pentru cine vrea să se înscrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri