Comună vopsită în roșu, galben și albastru

Data publicării:
comuna tricolora

Frenezie tricoloră într-o comună din Dolj. Patriot declarat, primarul localităţii Rast a dat ordin să se vopsească tot ce poate fi vopsit în roşu, galben şi albastru. Aşa că stâlpii de electricitate, podurile, monumentele şi chiar locurile de joacă pentru copii sunt acum tricolore. Pregătirile se fac pentru Zilele comunei, localitate sărbătorită în fiecare an de Florii.

Într-o nacelă improvizată din câteva lemne şi ataşată unui buldoexacavator, doi angajaţi ai primăriei au pus steaguri pe stâlpii din comună.

Mai mult, toată comuna a intrat la vopsit. Stâlpii de electricitate şi cei ai semnelor de circulaţie, podurile sau soclurile monumentelor au devenit tricolore. Oamenii din Rast sunt mulţumiţi cu noua înfăţişare a comune şi se pregătesc de sărbătoare.

- Puseră falioanele

- Ce au pus?

- Falioanele. Puseră steaguri.

*

- Este să fie frumos. Că vin acum sărbătorile.

- Vă place?

- Da, foarte frumos.

- Dar ce simbolizează?

- Drapelul ţării, altceva, ce?

Reprezentanţii companiei de electricitate avertizează autorităţile să nu cumva să vopsească şi inscripţiile de securitate de pe stâlpi.

„Putem să facem acest lucru doar în măsura în care inscripţiile de securitate nu sunt acoperite. Este important ca acestea să fie vizibile”, spune Roxana Mărgineanu, purtător de cuvânt CEZ Oltenia.

Dar pentru primar, simbolul este ceea ce contează.

„E singurul simbol al românismului din mine”, spune Iulian Silișteanu, primarul din Rast.

Zilele Rastului se sărbătoresc în fiecare an cu o săptămână înainte de Paşte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri