„Copacul cu haine” le va ţine de cald oamenilor străzii

Data publicării:
donatii

Bucureştenii au arătat că pot renunţa la lucruri din casă, pentru a le dona oamenilor fără adăpost. Au adus mii de pachete în Parcul Cişmigiu la... Copacul cu haine. Acţiunea caritabilă adună îmbrăcăminte, încălţăminte şi mâncare pentru persoanele fără locuinţă.

În doar câteva ore, bucureştenii aproape că au blocat intrarea în Parcul Cişmigiu. Au adus un munte de haine, încălţăminte şi alimente.

Alături de adulţi au venit şi mulţi copii.

Reporter: Ce ai adus?

Copil: Cărţi, pantofi, cizme şi multe jucării.

Ramona Mezei, voluntar la Organizaţia Naţională Cercetaşii României: „Cei mici au venit cu hainele etichetate, au adus şi obiecte de igienă personală. Am adus şi mâncare pentru oamenii străzii. Aceste fapte bune trebuie făcute nu numai în preajma sărbătorilor.”

Majoritatea oamenilor au venit cu maşina să aducă donaţii. Au fost atât de mulţi încât au blocat o bandă de circulaţie de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

Cristina Hurdubaia, fondatorul evenimentului: „Pentru mine este nemaipomenit. Îşi dau seama că există şi oameni care au tot felul de nevoi. Oamenii aduc ceea ce cerem pentru anumite persoane.”

Andrei Sasu, voluntar: „Vor fi distribuite în centre de primire în regim de urgenţă pentru persoanele fără adăpost. Şi o să fie adulţi, femei, copii, bărbaţi şi aşa mai departe.

Cristina Hurdubaia, fondatorul evenimentului: „În momentul în care o să li se umple depozitul, ce rămâne o să facem noi un fel de caravană prin Bucureşti, seara, că e destul de greu să îi găseşti, şi le vom da oamenilor fără adăpost, câte un pic, câte un pic.”

Până la lăsarea serii s-au strâns peste 10 camioane de obiecte.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri