Copiii refugiaților găzduiți în România l-au cunoscut pe Moș Crăciun

Data actualizării: Data publicării:
mos craciun copii refugiati

Zi specială pentru copiii refugiaţilor găzduiţi de România. L-au văzut pentru prima oară pe Moş Crăciun, despre care doar auziseră că aduce cadouri celor care au fost cuminţi tot anul. Întâlnirea a fost organizată de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. Aproape 100 de copii au primit dulciuri, jucării şi rechizite, pentru cursurile de limba română.

Până să-l întâlnească pentru prima oară pe Moş Crăciun, copiii refugiaţilor au primit indicii preţioase de la voluntari, ca să le fie mai uşor să-l recunoască.

Moşul a stat de vorbă cu cei mai mari dintre copii despre situaţia din ţara pe care au fost nevoiţi să o părăsească.

- De când eşti plecată din Siria?

- De doi ani!

- Ţi-e dor de casă?

- Da.

- O să fie vreodată linişte şi pace acolo?

- Nu știu.

- Eu îţi spun să ai încredere că o să fie. O să fie din nou Siria cea frumoasă şi bogată, unde este mâncarea cea mai bună de pe Pământ.

Pe lângă dulciuri şi jucării, copiii au primit şi rechizite - au nevoie de ele pentru cursurile de limba română la care sunt înscrişi.

Nu au primit niciodată așa ceva, într-adevăr avem și noi, musulmanii, avem sărbători de musulmani, când se primesc cadouri, dar nu îl avem pe Moș Crăciun”, spune Mohanad Abusalah, mediator cultural.

Cei mai mulţi dintre copiii care l-au cunoscut acum pe Moş Crăciun au ajuns recent în România, după ce au stat în taberele de refugiaţi din Grecia sau Italia.

Sursa: Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri