Corabia. Plantare a zeci de copaci, respinsă de autorități

Data actualizării: Data publicării:
corabia

O iniţiativă cetăţenească a fost înăbuşită cu jandarmii, în Corabia, judeţul Olt. O femeie a fost scoasă cu forţa din sala de şedinţe a Consiliului Local pentru că a vrut să prezinte o petiţie, semnată de sute de oameni, prin care cerea plantarea unor copaci. Arborii ar fi trebuit să înlocuiască teii tăiaţi pentru a face loc unor borduri.

Mihaela Safta: „M-au dat afară din şedinţă şi au chemat jandarmii şi am fost şi declarată şi persona non grata.”

Aşa au tratat-o autorităţile locale din Corabia pe Mihaela Safta. Femeia a vrut să planteze 140 de stejari în locul teilor ciopârţiţi ca să facă loc bordurilor.

Mihaela Safta: „Au tăiat o sută de tei și în replică am zis, ok, voi vreți să distrugeți absolut tot, noi vrem să plantăm pentru noi.”

Mihaela Safta a strâns cele 760 de semnături necesare pentru a depune un proiect la Consiliul Local. Lista nu l-a impresionat pe primar, care a cerut ca femeia să fie scoasă cu forţa din sala de şedinţe a consiliului local.

Mihaela Safta: „M-au declarat persoană non grata. Deci am rămas...Cum aşa? Pur şi simplu, domnu' viceprimar a propus chestia asta, au fost de acord încă doi membri şi au zis, ok, o declarăm persoană non pe doamna Safta Mihaela.”

Ulterior, oficialii au încercat să dreagă busuiocul.

Dan Olteanu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia: „Nu este adevărat pentru că s-a făcut o glumă, persoana non grata e declarată... e altă treabă, e declarată doar de stat.”

Andrei Nicolici, avocat: „În situaţia în care un diplomat străin care îşi desfăşoară activitatea în România săvârşeşte o infracţiune pe teritoriul statului român, statul român îl poate declara persoana non grata şi îl poate invita să părăsească teritoriul.”

Aleşii nu ştiu foarte sigur pentru ce au ridicat mâna.

Constantin Zăvăleanu, consilier PNL: „Au ridicat din inerţie, aşa cum fac de obicei, că nu e secret, şi dvs ştiţi că nu e un secret asta că tot PSD a ridicat mâna, că dacă asta spunea domnul vice, trebuia să ridice toată lumea mâna.”

Locuitorii din Corabia condamnă gestul autorităţilor locale.

Eu sunt de acord să planteze, mai ales că omul investeşte bani, deci nu te deranjează pe tine ca primar.”

Femeia nu este la primul conflict cu autorităţile locale. În august a filmat şi a făcut public modul în care muncitorii care asfaltau o stradă au măcelărit tei seculari pentru a face loc bordurilor. După ultima întâmplare, e hotărâtă să-i dea în judecată şi pe consilierii locali, şi pe mai marii din primărie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri