Corespondență din Elveția. Mărturii impresionante ale oamenilor care l-au întâlnit pe regele Mihai

Data actualizării: Data publicării:
regele-mihai-al-romaniei casa regala

Tristeţe fără margini la reşedinţa Regelui din Elveţia. Patru dintre fiicele fostului suveran au ajuns acolo, încă de ieri. Cea de a cincea, Irina, este aşteptată să ajungă şi ea, din SUA. Urmăriți o corespondență de la trimisul special Digi24 în Elveția, Alexandra Țenea.

Membrii familiei regale îl așteaptă acum pe părintele Calinic, trimisul Arhiepiscopului Iosif. Preotul va face astăzi o rugăciune la căpătâiul regelui.

De altfel, în fiecare zi vor fi momente de rugăciune, până în 10 decembrie, la reședința din Aubonne a fostului suveran.

În 11 decembrie, sicriul regelui Mihai va fi dus la capela ortodoxă, unde apropiații familiei, aflați în Elveția, vor putea veni să aducă flori.

Una dintre infirmierele care l-au îngrijit pe regele Mihai a spus pentru Digi24 că pentru ea a fost o onoare și că a fost impresionată de simplitatea, generozitatea și decența fostului suveran.

Nu este singurul gest emoționant. Un tânăr a venit tocmai de la Zurich pentru a aprinde o lumânare și pentru a semna în cartea de condoleanțe. El spunea că a avut ocazia să-l întâlnească pe regele Mihai în avion, în timpul unui zbor spre România, și îndrăznit să-i adreseze câteva cuvinte.

Și acest tânăr spune că a fost impresionat de deschiderea pe care a avut-o fostul suveran și a povestit că au stat împreună și că au vorbit despre România.

Între timp, familia regală face pregătiri pentru funeraliile din România. În 13 decembrie, sicriul va ajunge la București. Deja, peste 100 de personalități din toată Europa și-au anunțat prezența la funeralii.

Citiți și: 

Casa Regală a anunțat programul funeraliilor Regelui Mihai
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri