Cum alegem persoanele cu care ne lăsăm copiii

Data publicării:
copii parc

Părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii cât ei sunt la serviciu pot apela la baby-parking, un serviciu destul de puţin cunoscut în România. Pentru câteva ore, părinţii plătesc sume între 30 şi 50 de lei, iar copiii lor se joacă şi participă la ateliere recreative susţinute de educatori. E o alternativă mai ieftină la serviciile clasice, oferite de agenţiile de babysitting.

Recrutarea unei bone pentru îngrijirea unui copil, mai ales în cazul unui copil de vârstă mică, implică un efort consistent din partea familiei. Părinţii care vor să rezolve diverse probleme, dar nu au cu cine să-şi lase copilul, pot apela şi la serviciul de baby-parking.

Ne-am gandit la baby parking ca și concept din nevoia părinților de a a-şi lăsa copiii undeva atunci când nu au cu cine să-i lase efectiv sau când vor să-i lase pe copii într-un loc plăcut, recreativ, supravegheați de un cadru didactic”, afirmă Mihaela Neagu, fondator baby parking.

Preţul unei ore de baby parking nu depăşeşte 50 de lei. Sunt, însă, şi firme care oferă astfel de servicii pentru o zi întreagă, sau chiar pentru o săptămână întreagă. Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi să găsească un loc unde copilul să se simtă ca acasă.

Există mai multe variante de baby parking, cu loc de joacă, unde copilul este fericit și unde stă câteva ore, este bine să vină însoțit de o persoană cunoscută”, spune Alexandra Istrate.

Mulţi părinţi nu au auzit însă de aceste servicii:

„N-ar fi o idee rea, dar n-am auzit, de ce sa zic. Bine noi avem bunica care are grijă de băiat.”

„Nu ştiu, probabil că ar trebui, mai ales el fiind asa de mic, ar trebui foarte, foarte bine sa investighez despre ce e vorba. Altfel na, asa chiar cu oricine mi-ar fi și greu să-mi închipui cum, la vârsta lui.”

O altă soluţie la îndemâna părinţilor este închirierea unei bone. E însă mai scump: o normă cu bonă întreagă poate câştiga şi 2000 de lei lunar.

„Agenția trebuie să facă verificarea experienței bonei, cum s-a comportat cu alți copii, care a fost relația cu familiile anterioare, unde și-a desfășurat activitatea. De asemenea, verifică cazierul persoanei respective și dacă a obținut un aviz favorabil din punct de vedere al sănătății de la medicul de familie pentru a presta această activitate”, spune Gabriel Florea, patron companie de bone.

Anul trecut, România a adoptat o lege a bonelor, care prevede că cele care practică această meserie trebuie să fi obţinut un certificat recunoscut de Ministerul Muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri