Cu cât au scăzut prețurile brazilor anul acesta

Data actualizării: Data publicării:
brazi piata

Crăciunul se apropie, pieţele cu brazi sunt pline de oferte, dar cumpărătorii nu se înghesuie încă. Unii se tem că brazii s-ar usca aduşi de pe acum în căldura din case, iar alţii speră că preţurile vor mai scădea. Puţini îşi permit să dea două-trei sute de lei pe un brad ca din reviste. Alţii se bucură că îl pot închiria.

Bucureştenii care vin în Piaţa Obor să cumpere brazi au o preferinţă clară.

Preţurile sunt mai mici. Cel mai bine se vând brăduţii mai mici de apartamente”, spune Mărioara Piloiu, comerciant brazi.

Comercianţii susţin că, faţă de anul trecut, oferta s-a diversificat, iar prețurile sunt cu 15% mai mici față de anul trecut.

Ieftini şi bogaţi. Au coroana foarte frumoasă. Sunt mulţumită. Mai ieftini şi mai frumoşi”, spune o femeie.

Cei mai mulţi brazi provin din Danemarca, Germania şi Ungaria.

Preţurile brazilor pornesc de la 40 de lei şi pot ajunge până la 300 de lei în funcţie de înălţime şi de bogăţia ramurilor. Cei care vor să cumpere la ghivece, pe care mai apoi îi pot planta în curte, vor plăti între 150 şi 400 de lei.

În Alba Iulia, au apărut oferte speciale care au lipsit anii trecuţi.

Pentru 125 de lei bradul în ghiveci stă în casa clientului 10 zile. Cei care vor să îl cumpere au şi această posibilitate, după ce plătesc diferenţa de preţ.

„Brazii pornesc în jur de la 150 de lei cei mai micuți la un metru 25, unu 50, cu ghiveci bineînțeles că au o înălține mai mare și ajung până la 2.700 -2.800 de lei în funcție de sortiment de înălțime”, spune Florin Mărginean, administrator grădină.

Există desigur şi marfă autohtonă. Romsilva scoate la vânzare în toată țara 61.000 de brazi și molizi, cu prețuri între 10 și 30 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri