Cum vor arăta luminițele de Paște din București și Constanța

Data publicării:
ou

De Paşte, Primăria Bucureşti vrea să împodobească oraşul cu ouă de plastic şi iepuraşi luminoşi. Are deja nişte schiţe şi trebuie doar să decidă câţi bani va cheltui pentru decoraţiunile de sărbători.

Un ou gigantic în rondul din Piața Universităţii. Fluturi, iepuri, flori şi ouă pastelate în Piaţa Presei Libere. Flori şi ouă printre lăstarii din rondul pieţei Charles de Gaulle. Flori şi instalaţie de luminiţe colorate în Centrul Istoric. În funcţie de starea de spirit, bucureştenii strâmbă din nas sau nu.

„Da, ar fi frumos. Ar face Bucureştiul cât de cât mai frumos,” spune un bucureștean.

„Lăsaţi-le luminiţele! Că putem trăi şi fără luminiţele alea. Avem luminiţe de la Dumnezeu,” adaugă altul.

Primăria vrea să condimenteze decorul urban-pascal cu un târg de bunătăţi tradiţionale în Piaţa Constituţiei şi o perdea de iepuri şi flori luminoase pe Calea Victoriei. Aceasta este varianta ideală, însă decizia finală va fi luată marţi în funcţie de buget.

Mai mult ca sigur se va vorbi doar despre Centrul Vechi şi Bulevardul Victoriei. Nu va fi tot oraşul împodobit, aşa cum suntem învăţaţi în perioada de iarnă,” precizează Aurelian Badulescu, viceprimarul general al Capitalei.

Și localnicii de la Constanţa o să afle de pe străzi că vine Paştele. Primarul promite să umple marile intersecţii cu peste 120 de decoraţiuni de sezon care costă aproape 160.000 de lei.

Unii consilieri locali cred că primăria putea să facă ceva mai bun cu banii. Şi anul trecut decoraţiunile au costat peste 100.000 de lei.

Am mai pus câţiva iepuraşi prin intersecţii. Am pus-o prin prisma campaniei electorale. Acum văd că continuă,” spune Andrei Popescu, consilier local al municipiului Constanța.

Lipsa banilor lasă însă multe oraşe fără podoabe pascale. Din cauza bugetului fragil al primăriei, craiovenii nu vor vedea străzile împodobite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri