Cum vrea Firea să elimine aglomerația din jurul școlilor

Data publicării:
Elevi, inceput de scoala_inquamphotos.com_septembrie 2015
Sursă foto: Inquam Photos

Elevi din Bucureşti vor fi trasportaţi la şcoală cu autobuzul. Este vorba despre un proiect demarat de Primăria Capitalei care are ca scop evitarea aglomerației în trafic dimineaţa şi la sfârşitul orelor de program, atunci când părinţii îşi duc copiii la şcoală, respectiv îi iau de la şcoală. Proiectul pilot va fi implementat pentru început în Sectorul 5 şi se vor folosi patru autobuze RATB pentru trasportarea celor 400 de elevi.

Vom demara în scurt timp, prin RATB şi Proedus, un proiect pilot prin care elevii să fie trasportați la şcoală cu autobuzul. Proiectul se va desfășura în sectorul 5. Acolo avem următoarea situație: elevii şcolii 141, care vor învăța de acum înainte în incinta şcolii 127, pe timpul reabilitării şcolii, căreia i-a căzut tavanul. E vorba de 400 de elevi. Ne-am gândit să-i trasportăm cu autobuze RATB, patru la număr, elevii claselor 5-8, iar pt elevii claselor 0-4 să avem şi acceptul părinţilor”, a spus primarul general Gabriela Firea.

Încercăm să găsim soluţii pentru aglomeraţia care se creează dimineaţa în zonele şcolilor, să împrumutăm modele de bune practici. Vom lansa un proiect pilot prin care elevii să fie transportaţi cu transportul local, iar părinţii să nu mai meargă cu maşinile în număr de zeci, sute”, a adăugat edilul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri