Datoare statului pentru că a strâns bani să-şi îngrijească fiica

Data publicării:
Teanc de bani, lei_digi24_august 2015 (1)

O femeie din Maramureș trebuie să dea înapoi toţi banii pe care i-a primit anul trecut ca ajutor social. Avea în bancă mai mult de 3.000 de lei şi nu ar fi trebuit să primească sprijin din partea statului, spun autorităţile. Problema este că banii aceia erau împrumutaţi de la rude pentru tratamentul unui copilul. Fata a murit iar mama este acum datoare statului.

„Ia uitați, statul mă obligă să returnez suma de 2448 lei că nu am fost îndreptățită să îi iau”, spune femeia.

În 2015, Daniela Mihali a primit alocație de susținere familială în valoare de 204 lei pe lunar. Camera de Conturi Maramureș a descoperit însă, la sfârșitul anului trecut, că femeia avea un depozit bancar de aproximativ 6.000 lei, dublu față de plafonul prevăzut de legea drepturilor sociale.

Ovidiu Morar, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Maramureș: „Indiferent că vorbim de ajutoare de încălzire, ajutoare sociale sau alocații de susținere a familiei, asistaţii nu au dreptul sau nu au voie să dețină depozite bancare mai mari de 3.000 de lei.”

Banii din bancă, spune femeia, erau adunaţi de la rude pentru tratamentul uneia dintre fetele sale, grav bolnavă.

Daniela Mihali: „Frații, surorile, cumnații, cunoștințele. Mi-au trimis bani, i-am depus în cont ca să am pentru fată. Eu am reînnoit dosarul, dar nu mi s-a atras atenția că, dacă depășesc suma de 3.000, nu am drepturi.”

Banii adunaţi în bancă nu au mai ajutat-o pe fiica sa, care în luna octombrie a murit din cauza complicaţiilor bolii. Acum, femeia caută o soluţie să plătească datoria pe care o are la stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri