Deciziile primăriei, transmise prin difuzoare. Localnici: Ca pe timpul comuniştilor!

Data publicării:
difuzoare

Mesaje pentru localnici şi hotărâri de Consiliu Local, comunicate din difuzoare! Este metoda prin care o primărie din Gorj a decis să-şi informeze cetăţenii. Mulți localnici n-au văzut însă ideea cu ochi buni, mai ales când au aflat că sistemul radio a costat 12.000 de lei.

Reporter: Muzica asta ştiţi de unde vine?
Localnic: Nu ştiu, dar aşa era pe timpul comuniştilor! Prin toate oraşele, erau difuzoare.

Diana Speretoiu, jurnalist Digi24: Zece astfel de difuzoare au fost montate pe stâlpii din oraşul Târgu-Cărbuneşti pe o distanţă de mai bine de un kilometru. Din boxe, nu va răsuna doar muzică, ci şi mesaje de interes public.

Dănuţ Birău, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti: Doar mesajele care sunt importante şi care îi interesează cu adevărat pe oameni. Nu vom sta toată ziua la microfon să vorbim ca să-i plictisim pe oameni. Lumea este sătulă de politică şi de multă vorbărie şi atunci vom lăsa, în principal, ca în difuzoare să se audă o muzică plăcută, ambientală.

Din această lună, localnicii din Târgu-Cărbuneşti pot afla ce se întâmplă în oraşul lor de pe stradă ori din parc. Autorităţile s-au gândit că, în acest fel, deciziile lor vor ajunge mai uşor la oameni. Când nu au ce spune la microfon, pun muzică.

Femeie: Un lucru bun.
Reporter: Aţi ştiut prima dată de unde vine?
Femeie: Nu. Am rămas aşa, nu am ştiut.

Bărbat: E ceva bun pentru că mulţi nu au cum să afle vreo ştire de la primărie decât prin radio.

Femeie: Da, e plăcut. Ţinând cont că e parcul, de ce nu?

Dacă unii localnici i-au sugerat primarului să oprească muzica la orele prânzului, pentru că nu se pot odihni, alţii, dimpotrivă, s-au bucurat şi chiar au avut sugestii.

Reporter: V-au cerut manele?
Dănuţ Birău, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti: Da. Domnule, să ne pui şi nouă manele două ore aşa pe zi. Eu v-aş pune vouă, dar se aude în tot oraşul.

Mulţi însă n-au văzut cu ochi buni investiţia, care s-a ridicat la 12 mii de lei.

Bărbat: De muzică ne mai arde nouă? Că de-ălelalte avem de toate, nu?
Femeie: Aoleu! Se putea face şi altceva. Să nu investească prea mulţi bani. Prea mult, eu aşa zic.

În oraşul Târgu-Cărbuneşti locuiesc aproape 8.000 mii de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri