Elev bătut la şcoală de tatăl unui coleg

Data publicării:
bataie

Elevii erau în timpul orei de biologie când tatăl unui copil din altă clasă a dat buzna, hotărât să-și facă dreptate. Bărbatul era nervos că fiul său ar fi fost lovit în pauza mare de un coleg cu doi ani mai mare.

Pavel Cezar, tatăl copilului bătut: „A întrebat: cine a avut conflict cu copilul meu?. Băiatul meu s-a ridicat în picioare şi a zis că <eu>, iar el l-a prins de piept şi l-a târât afară. Acolo l-ar fi lovit cu palmele până l-a izbit cu capul de perete de câteva ori. Copilul meu a intrat în inconştienţă vreo 5 minute”.

Tatăl învinuit neagă acuzațiile.

Ioan Cârcu, agresorul: „Eu, copilului nu i-am făcut nimic, copilul meu a fost victima acolo. N-am lovit pe nimeni, loveşti un copil, haideţi să fim serioşi!”.

Profesoara de biologie, cea care a permis ca elevul să fie scos din clasă de un adult care-i era străin, are o explicaţie halucinantă: nu și-a imaginat că se va ajunge aici.

Simona Scutaru, profesoara de biologie: „Faţă de mine s-a comportat civilizat părintele respectiv şi faţă de elev. Într-adevăr, părea impunător, oricum este un om destul de înalt. Că a degenerat, asta nu mai ţine de mine”.

Alida Iftime, purtătorul de cuvânt al şcolii: „Cadrul didactic este cel care asigură siguranţa fizică a copilului în primul rând înainte de celelalte obiective şcolare. Într-un sat, unde toţi oamenii se cunsoc nu putem prevedea nişte pericole atât de mari”.

Dacă legea ar fi fost respectată, copilul nu ar fi fost agresat.

Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general al ISJ Dolj: „Dacă sunt condiţii excepţionale în care un părinte trebuie să ajungă neapărat la copilul domniei sale să îi aducă un medicament, sau eu ştiu, din alt motiv, numai în aceste condiţii excepţionale poate să solicite ca profesorul de serviciu să aducă elevul”.

Părintele copilului bătut a depus plângere la Poliție, iar cazul este anchetat şI de Inspectoratul Școlar judeţean. Anchetele vizează însă doar agresiunea, nu și modul în care a procedat profesorul.

În mod inexplicabil, atât conducerea școlii, cât și Inspectoratul Școlar nu consideră că ar trebui să fie supus unei sancțiuni profesorul la ora căreia s-a întâmplat incidentul. Asta deși dascălul a permis ca băiatul să fie scos de la clasă de o persoană străină.

Pentru a evita pe viitor astfel de probleme, conducerea școlii a anunțat că va încerca să găsească fonduri pentru a asigura paza instituției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri