Epopeea lucrărilor absurde. Un stâlp cade, altul se înalţă în mijlocul drumului

Data publicării:
stalp

Un stâlp uitat în mijlocul unei străzi din Câmpulung Muscel a dispărut, la o săptămână după ce a apărut într-un material realizat de Digi24. O altă situaţie, aproape identică, este însă în Caracal. Acolo, muncitorii au construit un sens giratoriu la o palmă de un stâlp de tensiune.

Sunt imagini filmate la sfârşitul lui septembrie. Povestea stâlpului din mijlocul şoselei a început, însă, în urmă cu doi ani. Autorităţile au extins atunci şoseaua, iar muncitorii au turnat drumul, chiar dacă asfaltul a ajuns să împresoare un stâlp, la jumătatea uneia dintre benzi.

Reporter: “Imaginaţi-vă că un utilaj care muncea aici a lovit stâlpul şi l-a doborât. Cei de la firma de electricitate au venit, au mutat stâlpul, dar în locul lui au pus un altul, fix în mijlocul drumului.”

La fix o săptămână după reportajul Digi24, problema s-a rezolvat ca prin farmec. Câţiva muncitori, cu o macara, au demolat obstacolul din mijlocul drumului. Autorităţile s-au grăbit să scape de stâlpul care mai avea puţin şi devenea obiectiv turistic. Colegii noştri de la ProFm voiau chiar să organizeze, în jurul lui, un festival.

Ramona Dumitru și Ştefan Coţofană, Pro Fm: „După ce am sunat la primărie şi ne-a fost închis telefonul în nas, am început să strângem oameni. Voiam să mergem acolo cu căţel, cu purcel, cu oamenii noştri, cu scenă, nebunie. Eram gata să plecăm sâmbătă la Electric Stâlp când, vineri, primim o poză cu stâlpul scos de o macara.”

Epopeea absurdităţilor continuă, însă, în alt colţ de ţară. La Caracal, în mijlocul Drumului Naţional 6 tronează un alt stâlp. La o palmă de el, muncitorii au construit un sens giratoriu. De stâlp, însă, s-au temut să se atingă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri