EXCLUSIV Ce spune avocatul fostului prinț despre copilul pe care Nicolae l-ar avea cu o româncă

Data actualizării: Data publicării:
radu enache avocat nicolae

Fostul principe Nicolae este „afectat moral” de comunicatul „stupefiant” al mamei sale, Principesa Elena. O spune Radu Enache, avocatul lui Nicolae Medforth Mills. Acesta face precizări și în legătură cu motivul pentru care fostul principe a rămas fără titlul de moștenitor – stabilirea paternității unei fetițe pe care Nicoae ar avea-o cu o româncă.

A fost o puternică lovitură pentru el, a fost afectat moral, nu se aștepta. În ceea ce privește motivul invocat în comunicat, de ce a fost scos din ordinea de succesiune, și anume presupusul copil de la Brașov, nu este un motiv real până acum.

Pe doamna respectivă am chemat-o la IML București și anul trecut, în septembrie, prin comunicat public, am chemat-o și acum patru luni la IML Cluj. Nu a venit nici la București, nici la Cluj, iar proces de stabilire a paternității dumneaei nu a pornit. Fiind necăsătorită, acțiunea este numai la îndemâna dumneaei, ca reprezentat legal al copilului minor, nu principele Nicolae poate să stabilească acțiunea de stabilire a paternității, ci mama necăsătorită”, a spus avocatul.

Pentru IML București a spus că acest test poate fi falsificat, că prințul e dintr-o familie puternică și că are apărători. Testul nu poate fi falsificat la IML București, plus că există și o comisie de contestații și putea să conteste testul. La Cluj nu ne-a mai spus foarte clar de ce nu vine și nici de ce nu pornește protestul”, a adăugat el.

Dumneaei voia la o clinică particulară. Ținând cont din ce familie provine prințul, cine este, nu l-am sfătuit niciodată să facă acest test la o clinică particulară din Brașov sau alt oraș, mai mult sau mai puțin autorizată. Chiar dacă am fi ajuns la procesul de stabilire a paternității, Judecătoria Brașov ne-ar fi trimis tot la IML București sau Cluj”, a adăugat avocatul.

Avocatul mai spune că Principesa Elena „nu a fost informată, sau poate a fost dezinformată” în privința demersurilor făcute de fostul principe pentru stabilirea paternității copilului.

Potrivit lui Radu Enache, problema partenității copilului pe care l-ar avea fostul prinț este „motivul aparent” al excluderii sale din ordinea de succesiune a Casei Regale.

Nici măcar nu e un motiv legal în momentul de față. Motivul real s-ar putea să fie foarte materialist și mai adecvat vremurilor noastre capitaliste. După fostul suveran ar urma custodele Casei Regale să conducă și să administreze Casa Regală, Principesa Margareta. În trecut ar fi urmat Nicolae. Și cel ce administrează Casa Regală administra și un fond imobiliar foarte important, apreciat la minimum 60 de milioane de euro”, a spus avocatul.

Declarația vine după ce mama presupusului copil al fostului principe Nicolae, Nicoleta Cîrjan, a scris pe pagina sa de Facebook că nu a refuzat niciodată să facă testul ADN pentru stabilirea paternităţii, ci doar a cerut să îl facă în două locuri diferite.

Nu am refuzat niciodată să fac test ADN cu Iris! Tot ce am cerut a fost să îl facem în două locuri diferite (alese chiar şi prin tragere la sorţi). Acum, întrebare de 10 puncte pentru toţi cârcotaşii mei: dacă are intenţii bune referitor la copilul lui, de ce refuză să facă doua teste?", a scris tânăra.

Scandalul în care este implicată Casa Regală s-a declanşat miercuri, când familia regală a transmis, printr-un comunicat de presă, că Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativă de violare a domiciliului regelui Mihai, la reşedinţa din Elveţia, unde fostul principe a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale. El a agresat fizic şi verbal trei persoane, una dintre ele având răni corporale, spunea Casa Regală, precizând că a făcut plângere la Poliţie împotriva acestuia.

Fostul principe a spus că a vrut doar să îşi vadă bunicul şi să-şi ia rămas bun, susţinând că nici măcar în perioada exilului nu au fost despărţiţi şi şi-a exprimat îndoieli în legătură cu faptul că regele Mihai ar fi cel care nu vrea să îl vadă.

În acest scandal a intervenit şi principesa Elena, mama fostului principe, care s-a declarat dezamăgită şi îngrijorată de faptele fiului său, spunând că, prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae „a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea” fostului suveran. Ea susţine că Regele Mihai i-a reproşat într-o scrisoare lui Nicolae că nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea „presuspusului său copil, o fetiţă de doi ani”, ceea ce este „o lipsă de responsabilitate inacceptabilă”. Principesa Elena mai afirma că la cea mai recentă vizită a sa la Aubonne, în luna august, tatăl său i-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru pe care fostul principe îl ştia.

Citiți și:

EXCLUSIV. Avocat: Dubii că decizia de retragere a titlului pentru fostul prinț Nicolae a fost semnată de Regele Mihai

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri