Exercițiu | Alarmă în București și în 13 județe

Data actualizării: Data publicării:
alarma

A doua etapă a celui mai amplu exerciţiu de alarmare din ultimii ani a avut loc miercuri. A început la ora 10 şi s-a încheiat la ora 12, timp în care au sunat sirene în Bucureşti şi în alte 13 judeţe. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă vrea să afle câte dintre sistemele de alarmare mai funcţionează, dar şi timpii de reacţie ai autorităţilor locale în cazul unor situaţii de criză.

În Bucureşti, sirenele au dat alarma imediat după ora zece.

„A presupus alertarea în cazul unui dezastru. Mă refer aici la căderea unor obiecte din atmosferă. Nu sunt singurele situaţii pentru care se pote acţiona o sirenă. Pentru alt timp de dezastre. Luăm în calcul o viitură, indundaţii, ruperea unui baraj,” precizează Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti.

În Bucureşti 400 de sirene sunt amplasate în punctele-cheie din oraş. Aparţin autorităţile locale şi de ele au grijă administratorii blocurilor pe acoperişul cărora sunt amplasate.

Exerciţiul pentru testarea sistemelor de alarmă va contina până vineri în judeţele din centrul şi vestul ţării. Sirenele vor suna, pe rând, preţ de câteva zeci de secunde, în intervalul 10 - 12.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri