Fabrica de papioane

Data publicării:
papion

A lucrat mai bine de opt ani în vânzări, apoi s-a hotărât să pornească la drum pe cont propriu. Un tânăr din Braşov are acum o afacere prosperă: creează şi confecţionează papioane şi alte accesorii pentru îmbrăcăminte. Preţurile nu sunt mari, iar comenzile vin din toate părţile.

Marius Ioniţă are 31 de ani şi şi-a dat seama de curând că vrea să-şi investească timpul şi energia în propria afacere.

Marius Ioniţă, antreprenor: „Am rămas fără job, practic nu m-am impacientat absolut deloc. Acum aveam timp suficient să îmi dezvolt business-ul. Dar am zis că ar fi fain să mai mă şi angajez. Şi m-am mai angajat o tură de opt luni de zile, în care mi-am dat seama că nu pot să fac performanţă peste tot şi am zis stop, business-ul meu e mai important”.

Deşi munceşte mai mult decât înainte, are şi avantaje. Stă mai mult cu familia pentru, că atelierul este chiar în sufrageria casei.

Marius Ioniţă: „Vă fac o demonstraţie pratică şi acuma croim sistemul de prindere, banda din jurul gâtului. După care luăm materialul şi îl întoarcem pe partea cealaltă ca şi ţesătură. Nu mai folosesc tipare. Termocolarea materialului ajută să fie el rigid şi să nu existe probleme de întindere sau rupere. Urmează închiderea papionului, fixarea lui în formă"

Papionul e ambalat cu grijă în cutia lui şi va ajunge în curând la gâtul clientului.

Marius Ioniţă: „Prima investiţie a fost de 50 de lei. Am cumpărat materiale de 50 de lei. Am făcut, prietenii au văzut: wow ce fain, ce fain, vreau şi eu. Atunci mi s-au aprins două luminiţe şi am zis: băi, eu aş putea să fac bani”.

Marius trăieşte doar din ce vinde. Nu duce lipsă de clienţi.

Marius Ioniţă, antreprenor: „Acum trebuie să finalizez o comandă de 130 de bucăţi pentru unul din partenerii mei şi astea în dou zile le pot face. Dar media este de 6-7 bucăţi pe zi în extrasezon”.

Cristian Cherechean, client: „Am sunat pe domnul al cărui nume l-am văzut pe etichetă, mi-a spus nicio problemă, facem şi papioane persoanlizate şi butoni”.

Kisci Csongor, client: „Foarte mulţi bărbaţi din păcate, nu acordă suficientă atenţie pentru estetica lor, pentru detalii, amănunte şi domnul Marius într-un mod mai simplu şi mai subtil ne oferă această oprtunitate”.

Preţurile papioanelor pornesc de la 30 de lei şi ajung până la 50 de lei pentru cele personalizate. Butonii costă 50 de lei, iar batistele de buzunar variază între 25 şi 30 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri