Familia tradițională. K. Iohannis, despre reacția BOR

Data actualizării: Data publicării:
klaus declaratii ue

Preşedintele Klaus Iohannis a respins, vineri, ideea că ar fi adus vreo acuzație Bisericii Ortodoxe Române în legătură cu petiţia de modificare a Constituţiei pentru ca familia să fie declarată uniune între un bărbat şi o femeie. Șeful statului a spus că vrut să atragă atenţia asupra unor pericole şi că modul în care i-au fost interpretate spusele satisfac, probabil, anumite interese.

„Deja felul în care unii au interpretat afirmațiile mele arată cu vârf și îndesat nevoia de conciliere, nevoia de pace socială în România”, a spus președintele, aflat la Bruxelles. „Eu n-am acuzat pe nimeni și nici n-am intenționat. N-am acuzat Biserica Ortodoxă Română, cum n-am acuzat nici Biserica Penticostală, nici pe alții. Nici n-am avut de gând”, a completat șeful statului, răspunzând jurnaliștilor care l-au întrebat cum comentează reacția de joi a Patriarhiei în legătură cu declarațiile sale privind „fanatismul religios”.

Preşedintele a arătat că nu a contestat dreptul Coaliţiei de a iniţia o petiţie privind modificarea Constituţiei, el adăugând că îşi doreşte o discuţie calmă şi onestă pe această chestiune.

„Am atras atenția asupra unor posibile pericole, iar Coaliția pentru familie am citit că m-au întrebat să detaliez. Bineînțelesc că au dreptul la petiție, bineînțeles că demersul lor legal este constituțional. Nu a fost pus sub semnul întrebării”, a precizat președintele referindu-se la declarațiile sale de miercuri privind demersul Coaliţiei pentru Familie de modificare a Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind exclusiv între o femeie şi un bărbat.

Discuția s-a dus într-o direcție unde ar satisface ceva interese, dar nu îmi însușesc aceste interpretări. Ba dimpotrivă, doresc o discuție onestă, calmă”, a completat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat ce părere are despre demersul Coaliţiei pentru Familie de modificare a Constituţiei pentru definirea explicită a căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie, că el este adeptul toleranţei şi consideră ca fiind "greşită" calea "fanatismului religios" şi a solicitărilor ultimative. Şeful statului a declarat că societatea trebuie să revină la toleranţă şi la "acceptarea celuilalt".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri