La Iaşi, porcii, vacile şi caprele se plimbă printre oameni

Data actualizării: Data publicării:
cai

Ferma animalelor s-a mutat la oraş. La Iaşi, porcii, vacile şi caprele se plimbă printre oameni şi maşini. Migrează de pe câmpurile de la marginea oraşului până într-un cartier aflat în apropiere de Palatul Culturii.

Localnicii care locuiesc într-un cartier aflat la un kilometru de centrul Iaşiului sunt exasperaţi de peisajul rural.

Localnic: „Am văzut, bineînţeles, capre prin parcuri. Aici e veşnic un teren pentru cai, pentru vaci, scroafe cu purcei. Stăm în oraş, dar noi avem o bucăţică de ţară aici.”

Animalele migrează spre centrul Iaşiului de la periferie, unde sunt crescute de cei care locuiesc la case. Nu au voie să le ţină în curte decât dacă stau la ţară, dar nu respectă legea chiar dacă sunt ameninţaţi cu amenzi.

Florin Oncică, proprietar animale: „Stau la casă, doar nu stau la bloc. Da, dar ţin şi eu un porc să mănânce copiii. Nu le vând. Ţin şi eu un animal pe lângă casă.”

Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt Poliţia Locală Iaşi: „De la începutul anului, 125 de persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între o sută şi 500 de lei.”

Amenzile par să nu îi sperie însă pe fermierii amatori. Printre alte blocuri, găsim alte specii. Acest domn are grijă de 10 capre. Se apără însă: spune că nu sunt ale lui. Şeful l-ar fi trimis să le pască.

Localnic: “Pe acestea le duc dimineaţa, le dau drumul la păscut şi la 12 le bag în curte.”

Pe străzile de la Iaşi apar uneori şi cai. Nu la defilări, ci când scapă din hamul stăpânilor. 10 iepe şi armăsari au adunat anul acesta angajaţii de la salubritate din oraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri