Ferma animalelor dintre blocuri

Data publicării:
porci pe strada

La Iaşi, porcii, vacile şi caprele se plimbă printre oameni şi maşini. „Migrează” de pe câmpurile de la marginea oraşului până în apropierea Palatului Culturii.

Locuitorii unui cartier aflat la un kilometru de centrul Iaşiului sunt exasperaţi de animalele domestice care se plimbă pe străzi, căutând mâncare.

Am văzut, bineînţeles, capre prin parcuri. Aici e veşnic un teren pentru cai, pentru vaci, scroafe cu purcei”, spune un ieşean.

Animalele le aparţin locuitorilor de la periferia oraşului. Legal, aceştia nu au voie să le crească.

Florin Oncică, proprietar de animale: „Stau la casă, doar nu stau la bloc. Ţin şi eu un porc, să mănânce copiii. Nu le vând. Ţin şi eu un animal pe lângă casă.”

Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi: „De la începutul anului, 125 de persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei.”

Amenzile par să nu îi sperie însă pe fermierii amatori. Un bărbat a dus 10 capre la păscut, între blocuri. Se apără şi spune că nu sunt ale lui: „Pe acestea le duc dimineaţa, le dau drumul la păscut şi la 12 le bag în curte.”

Pe străzile din Iaşi apar, uneori, şi cai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri