Ferma de sclavi | Victimă: Mă amenințau cu drujba pornită

Data actualizării: Data publicării:
victima

Mărturii cutremurătoare din ancheta patronilor de sclavi de la Berevoieşti-Argeş, unde zeci de minori şi tineri au fost siliţi să muncească pentru o familie de rromi. Victimele au povestit că au fost răpite pe stradă, lovite cu ciocanul şi ameninţate cu drujba pornită. Tinerii au fost eliberaţi în vară după intervenţia procurorilor antimafia şi a poliţiştilor. De atunci, suspecţii sunt arestaţi şi au fost trimişi în judecată.

Procurorii au zeci de mărturii la dosar. Una dintre victime le-a povestit îngrozită: „Am auzit când îl bătea pe Andrei întrucât se auzeau palmele şi loviturile aplicate acestuia, înjurăturile şi ameninţările. Plângea şi îi ruga să nu îl mai lovească”.

Andrei are 23 de ani și este doar una dintre victimele patronilor de sclavi. A fost luat de pe drum când se întorcea de la serviciu de la Craiova. A fost dus în Berevoiești și obligat să muncească. Cristian, de 25 de ani, a ajuns victimă după ce a crezut în promisiunea unui loc de muncă bine plătit. Ce a urmat l-a marcat pe viață.

Victimă: „Primeam de două, trei ori mâncare pe zi, în funcţie de câte ori mâncau cei din familie. Întotdeauna îmi erau date să mănâc resturile de la masa lor. (...) Mă bătea cu palmele şi mă lovea cu ciocanul pe spinare că să fac muncile respective. (... ) Mi-a pus cuţitul la gât şi m-a ameninţat şi cu o drujbă pornită pe care a îndreptat-o către mine, că dacă nu duc treburile până la capăt şi mai repede, o să am de suferit”.

Reporter: Ți-au spus că îți dau bani?
Victimă: Mi-au spus că îmi dau și acum când am plecat mi-au dat doar zece lei.
Reporter: 10 lei pentru cât timp?
Victimă: Pentru o săptămână?

Nu erau munci ușoare. Trebuia să încarce zilnic camioane întregi de lemne. Suspecții au răpit și doi copii de 11 și 12 ani din gară de la Craiova. Ca să se distreze, romii îi puneau să se bată între ei. Un prieten de familie al celor care torturau tinerii știa ce se întâmplă, dar nu s-a dus la poliție să spună. A vorbit însă acum cu procurorii.

Atunci când li se făcea dor de familiile lor şi începeau să plângă, erau bătuţi cu biciul şi li se spunea că trebuie să uite de rudele lor.

Poliţiştii de la Berevoieşti ştiau încă din martie anul trecut despre tinerii forţaţi să munceacă. Au reuşit să elibereze doi dintre tinerii ţinuţi cu forţa acolo, dar abia după 16 luni s-au întors să îi scape pe toţi. Procesul celor zece oameni acuzaţi de trafic de persoane începe luna viitoare.

Sursa: Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri