Frăția Bărboșilor caută membri noi

Data publicării:
fratia barbosilor

Tineri bărboşi, cu figuri dure şi îmbrăcaţi în negru demonstrează cât de greşit este să judeci după aparenţe. De trei ani schimbă mentalităţi şi dau ajutor, celor aflaţi la nevoie. Îşi spun Frăţia Bărboşilor şi fac fapte bune la Cluj-Napoca şi, în curând, speră să aibă filiale, în 16 judeţe. Au ajutat familii nevoiaşe, copii capabili de performanţă şi au făcut tradiţie din Ziua Zâmbetului. Ultima lor invenţie e taxiul umanitar, care transportă gratuit oameni sărmani şi persoane cu dizabilităţi, relatează Digi24.

La prima vedere sunt un grup de bărbaţi masivi, cu tatuaje, lanţuri şi cercei, din calea cărora te gândeşti să fugi rupând pământul. Dar nu sunt puşi pe rele. Dimpotrivă.

Lucrăm ca să facem bine”, spune Cornel Hoza, iniţiator Beard Brothers.

Îşi spun Beard Brothers, Frăţia Bărboşilor pe româneşte. Au vrut să demonstreze că nu este bine să judeci după aparenţe. Un aspect de dur poate să ascundă un suflet bun.

Dacă ai barbă sau tatuaje ești catalogat în anumit fel. Ne-am făcut un grup de bărboşi la care am tot adăugat prieteni şi cunoştinţe şi a ajuns să numere astăzi undeva la 300 de oameni”, spune Cornel Hoza, iniţiator Beard Brothers.

Prima acţiune au avut-o, culmea, în satul Bărboşi. Un loc uitat de lume, unde au dat peste oameni care nu aveau ce pune pe masă. Aşa că au făcut repede rost de bani şi s-au întors cu sacoşele pline. A urmat apoi operaţiunea „Eduard”. Mărinimoşii bărboşi au renunţat de bună voie la pletele şi frizuririle la modă ca să ajute un copil de şase ani, bolnav de cancer.

S-au tuns pe stradă la Cluj-Napoca, ca să atragă atenţia oamenilor că un băiat are nevoie de sprijin: bani pentru o operaţie. Nu şi-au sacrificat degeaba podoaba capilară. Au strâns câteva mii de euro pentru copilul bolnav de cancer.

Bărboşii nu s-au dat în lături nici de la plantări de copaci, renovări de case sau de grădiniţe.

Tot „pe barba lor” au pus în funcțiune anul acesta şi primul taximetru umanitar pentru persoanele cu dizabilitati şi cazuri sociale: Beard Mobilul! Ca să adune 15.000 de euro de care aveau nevoie au organizat petreceri şi târguri de strângere de fonduri.

„Avem comenzi în fiecare zi, două- trei, oamenii ne sună și îi ducem în tot felul de locuri, de la biserică la meciuri de fotbal, la medic și așa mai departe”, spune Cornel Hoza, iniţiator Beard Brothers.

Pentru Oana Albu bărboşii sunt ca nişte fraţi mai mari. De un an se deplasează într-un scaun cu rotile, iar drumul cu taxiul de la marginea Clujului până la şcoală ar costa mult prea mult. Beard Mobilul o ajută enorm.

„Îmi este mult mai practic și nu mai depind, mă simt mai independentă și nu mai depind atât de mult de mama mea. Inițiativa asta din partea unor oameni simpli este genială, un exemplu pentru noi toți”, spune Oana Albu.

Nu am cuvinte și le-am mulțumit foarte mult și le mulțumesc încă o dată. Îi ceva nici nu pot să mă gândesc”, spune mama Oanei.

Cum băieţilor le stă bine cu nişte fete lângă ei, bărboşilor li s-a adăugat divizia feminină, The Sisterhood. Lucrează împreună şi aşa au mai mult spor, mai ales că faptele bune le fac după ce termină un program de cel puţin opt ore la serviciu.

La capitolul fapte bune, tinerii trec şi...surâsurile. Ei sunt cei care au decretat 7 august Ziua Zâmbetelor, o sărbătoare care se extinde de la an la an. Împart baloane, prăjituri, flori sau jucării. Încearcă să îi facă pe oameni să fie mai puţin morocănoşi, să uite de griji.

Misiunea fraţilor bărboşi şi a fetelor din frăţie este să găsească în cât mai multe oraşe „colegi” dornici să facă fapte bune şi să schimbe mentalităţi. Cine vrea să li se alăture nu are decât să intre pe site-ul lor www.beard-brothers.ro. Recrutarea este simplă. Ţine de unicul crez...

În momentul în care te identifici cu cauza atunci eşti cumva dator să o duci până la capăt, să o rezolvi şi să dai tot ce ai mai bun din tine”, spune Cornel Hoza-iniţiator Beard Brothers.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri