Furtuni în vestul țării. Oameni cu capetele sparte din cauza grindinei

Data publicării:
grindinana

Au fost furtuni în mai multe zone din ţară. Într-o localitate din Bihor a căzut grindină de dimensiunea unei mingi de tenis. Bucăţile de gheaţă au distrus maşini, terase şi au rupt cablurile de curent. Probleme au fost şi în judeţele Timiş şi Arad, unde 12 mașini au fost avariate de copacii doborâți de vânt.

În mai puţin de 10 minute, vântul puternic şi grindina au făcut ravagii în Aleşd. Mai mulţi oameni surprinşi pe stradă de ploaia cu bucăţi mari de gheaţă au ajuns la spital.

„A început o grindină, dar nu era deasă, dar ca oul de găină! Când m-a lovit odată, am căut jos, noroc că am fost pe trotuar că dacă nu, mă călcau maşinile,” povestește Floarea Lascău.

„Am avut opt cazuri de pacienţi în urma evenimentelor atmosferice, din care șase cu traumatisme cranio-cerebrale, fără pierdere de cunoştinţă şi plăgi contuze frontale,” spune dr. Adrian Husti - purtător de cuvânt al Spitalului Aleşd.

Grindina a distrus maşini şi acoperişuri în tot oraşul, iar mai mulţi locuitori au rămas fără curent, după ce vijelia a rupt cablurile.

„Şi la mine acasă e spartă terasa plăcile, groaznic,” spune un localnic.

„A fost gheaţă ca şi ouăle de găină, ravagii, parbrize sparte, maşini avariate,” adaugă altul.

Şi în judetul Suceava furtuna a făcut prăpăd. În doar câteva minute, vântul puternic a pus la pământ zeci de copaci dintr-o pădure.

În Iaşi, mai multe maşini au fost serios avariate de copaci rupţi de vânt. Tot din cauza vântului, un panou publicitar de pe marginea străzii a căzut peste un autoturism parcat. Vremea rea a făcut probleme şi în judeţele Timiş şi Arad. În total, 12 maşini au fost distruse de copaci doborâți de vânt, iar un bloc din Nădlac a rămas fără acoperiş. Cinci trenuri au avut întârzieri de până la o oră şi jumătate, din cauza arborilor căzuţi pe şine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri