Gală de box caritabilă. Banii adunaţi vor fi donaţi Secţiei de Oncologie Pediatrică de la „Sfânta Maria” din Iași

Data publicării:
box

- Ce sport se practică cu mănuşi?

- Box!

- Box, bravo! Bate palma! Uite, noi am organizat o gală de box pentru copilaşii care sunt cu probleme, la fel ca tine, şi sperăm să facem ceva bine pentru voi toţi!

Ideea organizării unei gale caritabile pentru renovarea Secţiei de Oncologie a Spitalului "Sfânta Maria" îi aparţine antrenorului de box Iulian Botez. Impresionat de drama copiilor bolnavi de cancer şi-a provocat cei 35 de cursanţi să intre în ring pe 1 iunie, iar banii strânşi vor fi donaţi spitalului înfiinţat în 1970. Puţine secţii au fost renovate de atunci.

„Bună ideea, că e de jale aici! Condiţiile foarte rele. (Reporter: Ce ar trebui îmbunătăţit?) Tot, pe jos, faianţa, geamurile”, spune părintele unui copil internat.

„Ar trebui multe de făcut, începând cu băile, şi în sălile de mese şi peste tot”, adaugă o mamă cu copil internet în această secție.

Un bilet de intrare la Gala de box costă 30 de lei.

„Sunt părinți care au nevoie de medicamente, nu reușesc să cumpere medicamentele pentru copii, desigur și în spital, partea de mobilier, de tehnică medicală”, spune Iulian Botez, organizatorul evenimentului caritabil.

„Un ajutor nesperat și extrem de generos. Trebuie să spunem că nu putem fi la nivelul la care sunt țările din vest, pentru că ne lipsesc și o seamă de medicamente dar și o seamă de tehnici diagnostice”, spune prof. dr. Ingrid Miron, șef clinică Oncologie Pediatrică.

Pentru ca totul să iasă perfect la gala din 1 iunie, în sala de antrenamente, tinerii se pregătesc zilnic.

Pentru mine boxul înseamnă viață și pe mine boxul m-a ajutat în primul rând foarte mult, și, de ce să nu fac asta și pentru alți copii”, spun unul dintre sportivi.

Clinica de Oncologie Pediatrică are 12 saloane şi 45 de paturi. Pentru modernizarea întregului spital ar fi nevoie de 22 de milioane de euro, bani pe care autorităţile judeţene nu îi au.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri