Grădina publică din Oradea a luat-o la vale

Data publicării:
gradina la vale

Două milioane de euro, pe Apa Sâmbetei! Se întâmplă la Oradea, unde Grădina publică, reabilitată în urmă cu un an din fonduri europene, a luat-o la vale. Reprezentanţii Primăriei spun că proiectantul este bun de plată. Nici constructorul nu este scutit de răspundere. În timp ce autorităţile caută vinovaţi, orădenii rămân fără cel mai cunoscut loc de promenadă din oraş, Dealul Ciuperca, relatează Digi24.

Grădina publică din Oradea este asemenea unui mamut cu picioare de lut. Mobilierul stradal, vegetaţia, dalele şi tot ceea ce se voia un peisaj de poveste au fost aşezate pe un teren alunecos, care acum a început să o ia la vale, pe dealul Ciuperca.

Proiectantul a acceptat întocmirea documentației fără să existe un studiu de specialitate care să confirme stabilitatea versantului”, afirmă Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

De cealaltă parte, firma proiectantă îşi pregăteşte apărarea.

Deocamdată nu comentez chestia asta până nu primim clarificări suplimentare la expertiză”, afirmă Daniel Tivadar, proiectantul Grădinii Publice.

Cel mai probabil, Grădina Publică nu va putea fi deschisă cel puţin încă un an, astfel că la vară, localnicii vor fi nevoiţi să renunţe la plăcerea de a se plimba pe dealul Ciuperca.

Grădina a scos deja 200 de mii de euro din bugetul primăriei, iar restul finanţării, de până la două milioane de euro provine din Programul de Colaborare Transfrontalieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri