Gropile din asfalt care au luat viața a doi oameni

Data publicării:
groapa drum european

Gropile de pe un drum european dintre Orşova şi Drobeta-Turnu Severin au luat viaţa a doi oameni şi au rănit grav un altul. O spun poliţiştii din Mehedinţi care au terminat ancheta unui accident produs săptămâna trecută. Un camion şi o dubă s-au ciocnit atunci. Oamenii legii au explicat că de vină este Compania Naţională de Drumuri care nu a reparat asfaltul.

Doi oameni au murit săptămâna trecută pe drumul european 70 în apropierea viaductului Bahnaşi din judeţul Mehedinţi. Duba în care erau victimele a căzut în gol 50 de metri după ce s-a lovit de un camion care s-a răsturnat pe şosea şi a luat foc.

O groapă, o explozie şi m-am răsturnat”, afirmă un bărbat.

Poliţiştii spun clar că vina aparţine Companiei de Drumuri care nu a reparat gropile formate între rosturile de dilataţie din asfalt.

Tot pe gropile din asfalt dau vina şi rudele victimelor.

Cu câteva zile înainte de accident, un telespector Digi24 a trimis fotografii cu gropile care erau pe şosea exact în locul în care s-a produs accidentul.

Compania de Drumuri susţine, însă, cu totul altceva.

Răspunsul Companiei de Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere:

„În zona respectivă, în data de 6 decembrie, cu o zi înainte de producerea accidentului s-au executat reparaţii cu mixtură stocabilă.”

sursa: CNAIR

Şi şoferii care trec prin zonă spun că drumul este plin de gropi.

„Cam peste tot sunt gropi la rosturile de dilataţie. Ei încearcă să le astupe, pun un pic de asfalt, îl bat cu lopata şi gata”, afirmă un bărbat.

După accidentul de săptămâna trecută, Direcţiile Regionale de Drumuri Timişoara şi Craiova au fost amendate cu peste 40 de mii de lei de poliţişti. Parchetul de pe lângă Judecătoria Severin a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi va nominaliza şi vinovaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri